Miskolc hírei

2011.05.06. 12:15

Kerékpárral vetélkedtek

<p>Miskolc - Ketten - egy lány és egy fiú - jutottak tovább az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által az idén is megrendezett Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjébe csütörtökön, Miskolcon, a KRESZ-parkban megtartott vetélkedő megyei fordulóján.</p>

Megyénket Fóris Gabriella és Juhász Levente – mindketten a sajóbábonyi általános iskola tanulói – képviseli majd a június elején Debrecenben megrendezendő országos döntőn, tájékoztatta portálunkat Lovasiné Németh Mária alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának munkatársa.

Mint a közlekedés-biztonsági szakember elmondta, a gyerekek elméletből és gyakorlatból is „vizsgáztak”, egy KRESZ-teszt kitöltése után ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk kerékpárjukkal, és a szabályossági pályán is végig kellett menniük. Lovasiné Németh Mária elmondása szerint az ilyen versenyek, az azokra való elkészülés során olyan ismeretekre tesznek szert a gyerekek, amelyek a közúton való közlekedés során busásan megtérülnek.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!