Miskolc hírei

2011.05.24. 15:32

Háromezren szurkolhatnak Mezőkövesden

<p>Mezőkövesd - Népes "küldöttség" járta be kedden délelőtt az NB II-es rangadó helyszínét.</p>

A pályán Huszák Géza irányításával felszabadultan tréningeztek a helyi csapat játékosai, akiket nem csak a mester, hanem a tűző nap is „sanyargatott”. Aztán a sporttelepen egyszeriben nagy lett a sürgés-forgás, ugyanis tucatnyi hivatalos „vendég” jelent meg. A Mezőkövesd-Zsóry – DVTK találkozót megelőző bejáráson többek között ott volt dr. Fekete Zoltán, a város polgármestere, Hornyák Attila alezredes, a helyi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője, a rangadó leendő biztosítási parancsnoka, Hagyacki József, a kövesdiek ügyvezető elnöke, Vojtekovszki Csaba sportigazgató, Kecskés Csaba, a DVTK biztonsági igazgatója, valamint a fontos eseményen képviseltette magát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányság is.

A füves részen

A „zsűri” tagjai először a legfontosabb tudnivalókra – hány szurkoló lehet jelen, hol léptetik be a nézőket, hogyan különítik el a két tábort – keresték a választ. Elhangzott, hogy kétezer diósgyőri szimpatizáns lehet jelen: a piros-fehérek híveit a napos oldalon, vagyis a füves „lelátón” helyezik el, s a vendégkülönítményt kordonnal veszik majd körül.

– Annak érdekében, hogy kényelmes helyük legyen, megnyírjuk a fákat és kivágunk jónéhány bokrot is – adta ki a „parancsot” dr. Fekete Zoltán polgármester.

A DVTK-ért szorítók felvezetéséről a rendőrség gondoskodik: a vonattal utazók gyalogos kíséretet kapnak, az autósokat pedig, ha konvojban érkeznek, egészen a pályát övező parkolókig vezetik. A bejáráson felvetődött, hogy mi lesz azokkal a nézőkkel, akiknek nem jut jegy, de megjelennek és kísérletet tesznek a sporttelepre való bejutásra. Nos, nekik erre nincs esélyük, őket ugyanis a rendőrök nem engedik a pálya közelébe.

– A találkozó lefújását követően sem hagyjuk magukra a szurkolókat – közölte Hornyák Attila alezredes –, mert ugyancsak gondoskodunk a biztonságos elvonulásukról.

A két klub egyébként a pályán belül mintegy nyolcvan tagú biztonsági csapattal veszi ki a részét a rend fenntartásából.  

Szemben ezren

A diósgyőri táborral szemben, a fedett lelátón és mellette ezren drukkolhatnak. Az elképzelések szerint – helyi bérleteseket leszámítva – szűk ezer jegyet a helyszínen fognak árulni, de ezekre a bilétákra miskolci (diósgyőri) nézők nem pályázhatnak, ugyanis személyi igazolvány és lakcímkártya alapján azonosítják majd a vásárlásra jogosultakat.
A pályával párhuzamos Széchenyi utcát jóval a kezdés előtt lezárják, a rá merőleges Dohány és Kavicsos utcákat azonban igénybe lehet venni a parkolásra. Akárcsak a vasútállomás és a bevásárlóközpontok környékét, valamint a környező utcákat.

Két órával előtte

A bejáráson praktikus dolgokról is szó volt. A kordonokon kívül három sátras büfét állítanak fel, így tehát hőség esetén a szurkolók hideg üdítőkkel hűsíthetik magukat, továbbá a rendezők gondoskodnak a mobilvécékről is. A kapukat a találkozó kezdése előtt várhatóan két órával nyitják ki annak érdekében, hogy a nézők idejében elfoglalhassák helyeiket.

ÉM-KT


Szurkolóbuszok indulnak Mezőkövesdre

boon | 2011.05.24 14:42
Minimum kétezer Diósgyőr-szurkoló fog szorítani a piros-fehéreknek a hétvégi mezőkövesdi rangadón, amelyre szurkolóbuszok is indulnak.

Mezőkövesd - DVTK: Szombat 17 óra?

eszak | 2011.05.24 12:54
Elképzelhető, hogy a televíziós közvetítés miatt előbbre hozzák az MSE - DVTK hétvégi bajnokit.

<hr />

</div>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!