Miskolc hírei

2011.05.24. 18:18

Boxutcákra osztották a belvárosi parkolót

<p>Miskolc - 180, 270, 300 – tíz méteren belül ilyen árakon parkolhatunk a belvárosban. Amit kapunk érte, majdnem ugyanaz.</p>

Ember legyen a talpán, aki a Széchenyi negyedben (Bazár udvarban) található parkolóban el tud igazodni. Alig három hónapja ugyanis vasrácsokkal osztották fel a területet: rácson belül 180 forint, kívül 300, a közeli parkolóházban pedig 270 forint egy óra. De a vasrácsokon belül is vannak ingyenes részek, illetve olyanok, amelyek a Régió Park Kft.-hez tartoznak. Ez nemcsak így olvasva tűnhet bonyolultnak, a gyakorlatban is az; de ha szerencsénk van, akkor néhány hajléktalan a segítségünkre siet. Ők aránylag jól eligazodnak a káoszban, kapásból mondják, melyik az ingyenes, melyik az olcsóbb terület és terelik is be az autósokat a magánparkolóba. Úgy tűnhet, a városi parkoltatócégre valaki komoly konkurenciát nyitott.

Még tragikusabb a parkolás Miskolcon

Hétfő délelőtt – mikor ott jártunk – egy páran eltévedtek a parkolódzsungelben. Köztük mi is: beálltunk – természetesen – az olcsóbb területre, majd fizetni szerettünk volna. A közeli bódéhoz mentünk, ott őr is volt, de mondta, ne neki adjuk a 180 forintot, azért a parkolóért az egyes számú parkolóóránál kell fizetni. Később észrevettük, ez ki is van írva. Bedobtunk 200 forintot, vissza nem kaptunk, így mégsem 180 forint volt egy óra.

Többen bosszankodtak a parkolás miatt. Igaz, ez korábban is így volt, portálunk is többször foglalkozott azzal, hogy milyen állapotok vannak azon a területen. Galyasi Miklós szerint tragikus volt régen is a parkolás, de ezt továbbfejlesztették...most még tragikusabb – fogalmazott.

Korpás Miklósné első mondata – miután szétnézett a területen – annyi volt: „Ezért fizetni kell...?” Mint mondta: mióta lekerítették a parkolórészeket, olyan, mint a boxutca, szűk a hely, nem férnek el az autók. Dudálnak, szidják a másikat – tudtuk meg. Szerinte jobb volt, míg egyben volt a terület és az egészet a város üzemeltette.

A parkolóban arról is érdeklődtünk, kié a terület. Az információs táblákon a Centrál Holding Kft. neve szerepel és egy ügyfélszolgálati telefonszám. Felhívtuk, ott egy nő elmondta: a cég megvette azokat a területeket, ahol parkoltat. Többet nem tudott mondani.

ÉM-NSZR


Régió Park Miskolc Kft.-nél is érdeklődtünk a parkolóról

Kérdéseinket feltettük a cég illetékesének, a következőket: kié a vasrácsos parkoló?, magántulajdonban van?, megvették a területet a várostól vagy bérlik?, nem konkurencia ez a város saját parkoló cégének, illetve a közelben található parkolóháznak?, nem lenne szerencsésebb, ha egységes lenne a parkoltatás azon a területen?, kaotikus állapotok vannak a Bazár udvarban, hogyan lehetne ezt rendezni?. Ezekre a kérdésekre még nem kaptunk választ.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!