Miskolc hírei

2011.04.15. 10:42

Újabb rézsűcsúszás az Avason

<p>Miskolc - Rézsűcsúszás és útleszakadás történt csütörtökön este a Nagy-Avas Felső-sor úton - tájékoztatta portálunkat Dobos Tímea, a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szóvivője.</p>

A lakossági bejelentés után azonnal a helyszínre érkezett Miskolc alpolgármestere, Pfliegler Péter, a Polgármesteri Hivatal szakértői és a Katasztrófavédelem. A domboldal lecsúszása egyértelműen vis maior káreseménynek minősíthető, amelyet az Országos Pince- és Partfal Szakbizottság, a Kormányhivatal, a Megyei Katasztrófavédelem és a Magyar Közút KKK szakemberei is jóváhagytak és befogadták a pályázatot.

Az útpálya a hóolvadás és a fagyveszély elmúlása után először kb. 25m hosszon 40-100 cm vastagságban megsuvadt és az alatta lévő partoldal lesüllyedt, veszélyeztetve az alatta lévő ingatlanokat a fák és a domboldal leszakadásától.A helyreállítás költsége az előzetes becslések alapján akkor kb. 25millió Ft.

A talajban lévő és állandó mozgásban lévő rétegvizek miatt a csütörtöki napon a csúszás elérte a Nagy Avas Középső sor ingatlanjainak hátsó falát, amelynek következtében 1 fa rá is dőlt az egyik ház tetejére, így közvetlen életveszélynek kitéve a lecsúszással érintett ingatlanban élőket.

A Polgármesteri Hivatal vezetése megtette az azonnali intézkedését az életveszély és a további ingatlankárosodások elkerülése érdekében.

Jelenleg a balesetveszélyes fák kivágása és az ún." szervízút" kiépítése történik, ahonnan a nagy lejtésű domborzati viszonyok miatt elérhető az omlással érintett munkaterület.

A leszakadt föld mennyisége kb. 1700-2000 m3. Nagyban nehezíti a kivitelezést, hogy a munkaterület alatt feltételezhetően két pince is található, amelynek állagát és mélységét egyenlőre nem ismerjük, csak a kivitelezés kapcsán tárható fel.


A mostani omlást is az eső okozta

eszak | 2011.04.11 19:55
Miskolc - Előbb utat építenek, szemetet szállítanak, s csak utána kezdhetik a munkát.

Avasi támfalomlás: Elhárították a közvetlen életveszélyt

boon | 2011.04.09 13:11
Szombaton reggel a önkormányzat szakemberei és a katasztrófavédelem az Avasi támfalomlás helyszínén, a Lövei soron elhárította a közvetlen életveszélyt.

Újabb támfal omlás Miskolcon

eszak | 2011.04.08 16:49
Miskolc - Péntek hajnalban beomlott a támfal az Avason, ezúttal a Lövei soron.

Ismét megcsúszott a föld Miskolcon, két családot ki kellett költöztetni

fuggetlen | 2011.04.08 15:42
Miskolc - Megcsúszott egy földdarab pénteken az Avason Miskolcon, két családnak el kellett hagynia otthonát - közölte a Független Hírügynökséggel Dobos Tímea a városháza szóvivője.

Graffiti az avasi támfalon

eszak | 2011.04.04 19:45
Miskolc - Nemrégiben készült el a támfal az avasi Bormúzeum felett, ám valakik már el is csúfították: hatalmas graffitit festettek rá.

Beszakadt az út az Avason

eszak | 2011.04.03 18:59
Miskolc - Kijavíttatja a megrongálódott utat az önkormányzat, 25 millióba kerül a helyreállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!