Miskolc hírei

2011.03.21. 15:02

Magyar vérre szomjazik a Bestia

<p>Budapest, Miskolc - A budapesti Papp László Sportarénában május 1-jén megrendezésre kerülő K-1 Rules Budapest Tournament főmérkőzése igazi sportcsemegének ígérkezik: a 170 kilós, csupa izom amerikai Bob Sapp a magyar thai-box legendával, a 70 kilogrammos, 46 esztendős Kunkli Tivadarral méri össze erejét.</p>

A két harcos ütközetét felvezették már Dávid és Góliát csatájaként, ám Kunkli Tivadar és Bob Sapp összecsapása jóval több, mint cirkuszi látványosság. Két felkészült, győzelemre törő sportember csap majd össze az arénában. A szociológia szakon végzett amerikai izomkolosszust sokan hajlamosak inkább showman-ként, mintsem sportemberként kezelni. Tény, a „Bestiaként” is ismert Sapp résztvevője volt már néhány botrányos mérkőzésnek, ám ha formában van, bárkit képes kipofozni a ringből. Többek között legyőzte már a K-1 versenysorozat egyik legnagyobb legendáját, a négyszeres világbajnok holland Ernesto Hoostot is.

A 39 éves Bob Sapp sokkal többet érdemel annál, minthogy látványosságként, 170 kiló izomként kezeljék. Vitathatatlan, nem nélkülözi a show-elemeket, igen látványos, ahogyan hófehér, földig érő köpenyében, tollas sálában megérkezik mérkőzéseire. Feltűnő szerelése védjegyévé vált, de hogy a budapesti Papp László Sportaréna küzdőterére milyen szerkóban érkezik majd, az még kérdéses. Az azonban nem, hogy nagyon nehéz percek várnak ellenfelére, Kunkli Tivadarra. Mert ha a sportkarrierjét amerikai focistaként kezdő Sapp elindul a ringben, ember legyen a talpán, aki az útjába mer állni.

„Garázs-feeling”

A Hell Energy thai-box büszkesége, Kunkli Tivadar márpedig erre készül, ami egy átlagos harcosnak őrült vállalkozásnak tűnhet, az a borsodi vagánynak kihívás. A 46 esztendős thai-box legenda többször bejelentette már visszavonulását, ám a ring csábításának nem tudott ellenállni, újra és újra reaktiválta magát. A hírek szerint azonban a jenki elleni derbije valóban az utolsó összecsapása lesz. Kunkli mögött rengeteg nagy thai-boxcsata áll, de megvívta a maga ütközeteit az utcai harcosok bajnokságain is, móresre tanítva egy-két igen kemény fickót. A szakemberek szerint súlycsoportjában ma is méltó ellenfele lenne a legjobb hazai fightereknek, bárki ellen győzelmi eséllyel léphetne ringbe, de ő búcsúmeccsén igazi nagyvadra megy. Sapp-nek nem csak méretei parancsolnak tiszteletet, Tivadarnak minden ügyességére szüksége lesz, ha ép bőrrel akarja megúszni a „Bestia” rohamait, ha el akarja kerülni csonttörő ütéseit.

A csata kimenetele megjósolhatatlan, mert készülhet Kunkli Tivadar bármilyen keményen, kidolgozhatja a legjobb taktikát, ha jön egy Bob Sapp-horog… Ám az amerikai óriás sem lehet nyugodt, ha a szikár magyar kibírja állva a kezdeti rohamokat, s előveszi a védjegyének számító brutális könyököseit, térdeseit, szorulhat az amcsi. Összecsapásuknak különös ízt ad az úgynevezett „garázs-feeling”, mint egykor a pusztakezes harcosok a mélygarázsokban, Sapp és Kunkli is menetnélküli bunyóban méri össze erejét. Aki állva marad, az lesz a győztes. Egy biztos, aki május 1-én kilátogat a budapesti Papp László Sportarénába, annak különleges sportélményben lesz része. Ez az a csata, ahol dőlhet bármilyen előzetes taktika, minden teória igaz lehet, sőt annak az ellenkezője is.


Május elsején csap össze Dávid és Góliát

boon | 2011.03.16 18:13
Budapest, Miskolc - Hivatalossá vált az évszázad összecsapásaként is emlegetett Kunkli Tivadar vs. Bob Sapp mérkőzés időpontja. A Hell Energy thai-boxoló büszkesége, Kunkli Tivadar 2011. május 1-jén, a Papp László Sportarénában csap össze a „Szörnyként” is becézett, több mint 170 kg-os óriással.

Budapesten fogadja Tivadar a Szörnyeteget

boon | 2011.03.11 14:52
Budapest, Miskolc - Korábban felmerült Miskolc, és Kecskemét is lehetséges helyszínként, azonban kiderült, hogy a 46 esztendős miskolci Kunkli Tivadar április 30-án a Papp László Sportarénában méri össze erejét Bob Sappel.

Az év meccse: Tivadar a Szörny ellen

boon.hu | 2011.01.18.
2011 márciusában ismét megmutatja a magyar thai-boksz legenda, hogy nem csak a húszéveseké a világ!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!