Miskolc hírei

2011.03.19. 20:39

Folytatódtak a Jókai napok

<p>Miskolc - A Jókai Mór Általános Iskola ünnepségsorozata március 11-én a Jókai-napokhoz kapcsolódva indult és egész évben tart.</p>

Szombaton az alsó tagozatosok népdal éneklésben, egy kötelező és szabadonválasztott mű előadásával valamint vers és prózamondásban versenyeztek. Ezt követően csoportos ügyeségi vetélkedőkön mérköztek. A felsősök pedig többek között a színészmúzeumban vettek részt tárlatvezetésen illetve az 1848-as eseményekkel kapcsolatos vetélkedőn mérték össze tudásukat.

Az iskolával szemben lévő Malomban Tordy Géza Kossuth-díjas színművész volt a vendég, akivel kötetlen beszélgetésen vettek részt a 7. és 8. osztályosok. Szó volt a kötelező olvasmányokról, A kőszívű ember fiai című film forgatásáról, színházról, hisz Tordy Géza jelenleg városunkban rendezi az Amadeus című darabot. Az anyanyelvi verseny és tavaszi vetélkedőn kívül egy tardonai Jókai-túra tette színesebbé ezt a napot.

- KJ - ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!