Miskolc hírei

2011.02.15. 13:41

Városház téri oszlopok: lehet csere

<p>Miskolc - A városvezetés döntésére várnak (vagy mégsem?) a Városház téri oszlopok ügyében.</p>

Mint többször is beszámoltunk róla, nemrégiben vendégül láttuk Agora-levelezőinket szerkesztőségünkben. Levelezőink felvetették, hogy tervezi-e az MVK Zrt. A Városház téri oszlopok ügye is felvetődött: szerintük rontják a városképet. A projektigazgatóság kész változtatni rajtuk, csak a városvezetés döntésére vár, válszolta a felvetésre Komoróczy Imre projektigazgató.

– Az MVK Zrt., mint a projekt egyik kedvezményezettje, a villamosközlekedés fejlesztését tartja elsődleges szempontnak, és tartotta mindig is – fogalmazott Csontos Ágnes projektmenedzser. –Természetesen azt mi is látjuk, hogy az oszlopok a Városház téren a városképet negatívan befolyásolják, bár most is szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Tűzoltóság és a KÖH nem járult hozzá a korábbi állapot fenntartásához, ezért kerültek az oszlopok térre. Több oszloplehetőséget is tudunk ajánlani a mostani helyett, amik közül ki lehet választani azt, ami a belváros arculatához legjobban illeszkedik.

– Nem igaz, hogy a projektigazgatóság kész változtatni rajta, csak a városvezetés döntésére vár – mondta lapunknak Dobos Tímea, a miskolci önkormányzat szóvivője. – A tény az, hogy a projektigazgatóság megrendelt oszlopterveket, melyek közül az önkormányzat  Főépítészeti, Városfejlesztési és Rendezései osztálya kiválasztja azokat a terveket, melyek illeszkednek a Városháztér hangulatához. A jelenlegi oszlopokat pedig olyan helyre teszik, ahol a városképet nem zavarják ilyen mértékben, mint itt. Vagyis a terv kiválasztása után pár héten belül kicserélődhetnek az oszlopok.

ÉM-HM


"Erkölcsi győzelem lesz, ha nyerünk"

eszak | 2011.02.14 17:23
Miskolc - A múlt héten írtuk, a Fővárosi Bíróságon már kitűzték a tárgyalás időpontját a miskolci villamostender ügyében.

Villamostender: a bíróság kitűzte az időpontot

eszak | 2011.02.09 21:13
Miskolc - Novemberben indítottak pert, ám ez az első hír, holott a határidő szorít.

Selyemréti villamosmegálló: így is lehet!

boon | 2011.01.31 16:37
Miskolc - Egy hete számoltunk be a Selyemréti villamosmegálló átépítéséről, az ott látottakról, és akkor bizony hüledeztünk. Nos, az talán túlzás, hogy a "Borsod Online elintézte", de az tény, hogy óriási változások történtek alig hét nap alatt a Zöld Nyíl mintamegállójában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!