Miskolc hírei

2011.02.05. 09:39

Bodótető: ez nem az az ingatlan!

<p>Tévedtünk: amit bemutattunk felépült, amiről szó van nem - hívta fel portálunk figyelmét Kovács Ferenc, a KV Ingatlan Kft. tulajdonos ügyvezetője.</p>

Mint arról már korábban, az önkormányzat a Miskolc Holding átvilágítása kapcsán tartott sajtótájékoztató után beszámoltunk, a Bodótető fejlesztés kapcsán (is) büntetőfeljelentés van folyamatban, ugyanis az említett terület fejlesztésére alakult MBF Hills Kft. tagi kölcsönnel indult, melyből 60 millió forintot a MIK Zrt. készpénzben megfizetett. 170 millió forintot a tulajdonostárs adott, de azt különféle szolgáltatások nyújtásával a cégből ki is vette. 

A projekt kezdetén két telket adott el az önkormányzat. A rögzített opciós vételár a piaci érték 60 százaléka volt. A közművesítésért már fizetett az önkormányzat előleget, holott egy kapavágás sem történt, sőt, hiányoztak az infrastruktúra tervei is. Kifizettek 51 millió sikerdíjat, miközben más három éve negatív a cég saját tőkéje. Az ügy során 111 millió kár érte az önkormányzatot az előzetes kalkulációk szerint. Az ügyben tett büntetőfeljelentés következtében jelenleg nyomozás folyik. 

Ennek kapcsán, Kovács Ferenc, a KV Ingatlan Kft. tulajdonos ügyvezetője arra hívta fel figyelmünket, hogy tévesen mutattuk be fotókkal, és videóval portálunkon a Dóczy József utcán felépült és megvalósult 112 lakásos lakóparkot, amely ugyan szintén a Bodótetőn található, de nem azonos a Miskolc Holding átvilágításával kapcsolatos üggyel, ahhoz semmi köze sincs. 

Az érintettektől természetesen elnézést kérünk. 


"Cáfolni fogom..." - mondja a volt vezérigazgató

A Miskolc Holding Zrt. volt vezérigazgatója írja: napokon belül tételesen cáfolja a holdingot ért vádakat. Részletek!

A Miskolc Holding átvilágításának eredménye

boon | 2011.02.02 11:29
Miskolc - A már folyamatba lévő büntetőügyek listája. A jó erkölcsbe ütköző ügyek listája.

Közlemény a Miskolc Holding átvilágítása kapcsán

boon | 2011.02.02 09:41
Miskolc - A Miskolc Holding cégcsoport 2010. évi átvilágításának eredménye: 30 milliárd forint adósság.

Nézőpont: Nyomozás

eszak | 2011.02.01 20:51
Repkedtek a számok a keddi városházi sajtótájékoztatón. 17 büntetőjogi felelősséget felvető ügycsoport, 36 súlyos ügy, 30 milliárdos adósság. Hajdu Mariann jegyzete

MSZP: nem hiány, hanem többlet

eszak | 2011.02.01 18:58
Miskolc - Az MSZP miskolci frakciója szerint nincs harmincmilliárd a hiánya a Holdingnak, hanem pénzügyi plusszal rendelkezik.

Miskolc Holding: Büntetőfeljelentések

eszak | 2011.02.01 18:46
Miskolc - A következő három ügy közül az utóbbi kettővel kapcsolatos gyanúról már tavaly, a választások előtt beszámolt portálunk.

Miskolc Holding: 30 milliárdos adósság

eszak | 2011.02.01 18:59
Miskolc - Befejeződött a Miskolc Holding átvilágítása, a könyvvizsgálók 128 megálllapítást tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!