Miskolc hírei

2010.12.28. 18:02

Igazi Miskolci Szilveszter éjszaka

<p>A Városház téren idén jobbnál jobb előadókkal várják az érdeklődőket Szilveszterkor.</p>

A program:

Springfield

15.00

Köszöntő

15.40

Miskolc Dixieland Band

16.00

Hot Road

17.00

Idol Eyed

18.00

MIEZ (Miskolc Illés Emlék Zenekar)

19.00

Wadonna

20.00

Bíborszél

21.00

Reflex

22.00

Slamo

23.00

HIMNUSZ, TŰZIJÁTÉK

24.00

2011 SzilWESTERN SKAbinet utcabál

00.20

A fellépők:

Springfield

Együttesünk jelenlegi formáját hosszú idő után érte el. 2007 idusán szólógitárosunknak (Szentirmai Tamás „Tom”) a kicsi koponyájából kipattant az az ötlet, hogy alakítson egy zenekart. Sajnos a korábbi formációk nem hoztak sok sikert de 2008-ban megismerkedett Várfalvi János „Varfa” basszusgitárossal akivel ezután közösen kezdett zenélni és zenész társak után nézni. Rögös volt az út melyen e 2 délceg vándor haladt de végülis megérte a kitartó munka, mert megtalálták a másik 2 útitársat akikben a jó zenészt és barátot látták meg és akikkel a közös zenei ambíciókat meg tudták valósítani. Az újonnan csatlakozott társak közül először énekesünk, Hajdú Bence „Ben” csatlakozott majd később Bihari István „Pitta”. Miután elértük a végleges formációt tartottunk egy kis piálást és elkezdtük játszani a feldolgozásokat 2009 végén. 2010 elején megírtuk első 3 számunkat ami még sajnos nincs felvéve de tervben van. A közös próbák után úgy éreztük hogy megmutajuk a „nagy” közönségnek, hogy mit tudunk. Első koncertjeink ütősek voltak sok pozitív visszajelzést kaptunk és reméljük, hogy hamarosan találkozunk veled is valamelyik bulinkon. Addig is csekkold a folyamatosan bővülő fészbúúk oldalunkat. Alohaaa!

Miskolc Dixieland Band

Együttesünk 1990 szeptemberében alakult. Első fesztiválkoncertünket az 1991 júniusi Diósgyőri Dixieland Fesztiválon játszhattuk le. A legtöbb hazai dixieland és jazz muzsikussal volt lehetőségünk együtt koncertezni klubbjainkban és más koncerteken. 1998-ben koncertturnét tarthattunk Louis Armstrong egykori egyetlen magyar származású klarinétosával, Joe MurányivalMiskolcon és Borsod Megyében. Jósvafőn 1993-óta folyamatosan megrendezett fesztiválunkon szinte minden magyar zenekar járt és vendégül láttunk szlovák és amerikai zenészeket is. A magyarországi jelentősebb fesztiválokon jártunk már, kiemelve Salgótarjánt ahol 1995 óta minden évben jelen vagyunk

Balla Miklós /klarinét, vezető/

 Várkoly Imre /trombita/

 Négyesi Dániel /harsona/

 Bundzik István /zongora/

 Szeghő Zsolt /bőgő/

 Kacsenyák Gábor /dob/

 Gazdus István /banjo, gitár/

Hot Road

Teljes biográfia

Zenekarunk 2006-ban alakult. A kezdeti időkben jól ismert Rock And Roll dalokat játszottunk autentikus hangzással. Később, a műsor bővítése során találkoztunk a Rock And Roll-hoz hasonló, de mégis más jellegű dalokkal. Ez volt a Rockabilly. Hamar ráhangolódtunk erre a stílusra és a korábbi műsorunkat is ennek jegyében „áthangoltuk”.
Az igazi változást a 2007-2008-as év hozta. A régi felállás széthullott - frontember nélkül maradtunk - és a zenekar léte bizonytalanná vált.
Ekkor jött a mentőötlet, hogy csináljunk egy új műsort, aminek a saját dalok adják a gerincét. Megszületett a Hot Road Rockabilly Band saját arculata és hangzása, mely ötvözi az ’50-es évek hangzását a rock-zene elemeivel. Mivel mindannyian tapasztalt zenészek vagyunk és sok féle zenét játszottunk - komolyzene, könnyűzene, jazz, blues, country, hard rock stb. - ezért szívesen merítünk ötleteket más zenei irányzatokból is.
Volt aki bírálta a csapatot, mert Rockabilly zenekarnak mondjuk magunkat és zenénk gyakran eltér - túlmutat - ezen a vonalon, viszont mi úgy érezzük, hogy hűek vagyunk a nevünkhöz és XXI. századi Rockabillyt játszunk nem csak „Rockabilly őrülteknek”.

Tagok: Timár Krisztián - gitár/ének

Fukk Attila - basszusgitár

Tóth Mária - ének

Földes Gábor - dob

Idol Eyed

Az Idol Eyed zenekart a Fügeczki Roland alapította 2009 őszén, ő sokaknak ismerős lehet a 2008-as Megasztár 4-ből. Néhány előző formáció után három fiatal zenésszel kezdett el együttműködni, akik a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanulnak/tanultak: Czakó Dániel (gitár/vokál), Tálas Áron (basszusgitár/vokál) és Czirják Tamás (dobok). Az együttes célja, hogy valami frisset, újdonságot alkossanak a hazai zenei életben. Habár a számok fő hatása az indie-pop punkstílus, mindenkinek megvannak a saját kedvencei a jazz-től a metal-ig, ez teszi a zenét változatossá.
A zenekar körül-belül egyórás koncertprogrammal rendelkezik, melyben mind saját számok, mind feldolgozások helyet kapnak. Eddig olyan zenekarok előtt játszhattak, mint a Hooligans, a The Moog, a Magashegyi Underground vagy az Anti Fitness Club. 2010 márciusában megjelentettek egy 3-számos demót promóciós célokra. Ezt a JuiceKillerStudio-ban rögzítették Fülöp Gábor segítségével Januárban.
2010 nyara új dolgokat hozott, jelenkeztek a Megasztár 5-be, ahova Roland már ismerősként ment. A válogatókon sikeresen továbbjutottak "Life is a Labyrinth" című számukkal, a középdöntőben pedig "Keserűt finom" című alternatívabb hangvételű szerzeményükkel vették az akadályokat. Ez után Jennifer Lopez "Let s Get Loud"-ját adták elő saját stílusukra formálva, amivel levették a lábukról a zsűrit, ezzel bejutván az élő műsorba. A kiesést végül a Párbaj hoza meg a csapatnak, amikor az Adam s Comedy zenekarral "csatáztak" a "Billie Jean" című Michael Jackson-klasszikusban. Az égiek úgy döntöttek, itt kell az Idol Eyed-nak a saját lábára állni, így hát búcsúzniuk kellett a műsorból 2010 szeptember végén.
Így a figyelem az újabb felvételekre terelődhetett. A négyszámos új anyag megjelentetésén (nagylemezük előzetesén), a munkálatok tovább folytatódhatnak.

MIEZ

(Miskolc Illés Emlék Zenekar)

A M.I.E.Z., az Illés együttes legendás formációjának megalakuklása után 40 évvel, 2005-ben jött létre Miskolcon. Az Illés zenekar 2005. augusztusi utolsó csíkszeredai és budapesti koncertjei után, felmerült az igény bennünk, hogy a magyar rock- beat zene úttörõ zenekarának szellemét (az országban működő másik Illés és "holdudvara" emlékét tovább örző zenkarral együtt) életben tartsuk. Ezenkívül tovább szeretnénk népszerűsíteni az Illés zenekar dalait a fiatal korosztály, az új nemzedék körében is.
A koncerteken a mindenki által ismert Illés slágereken kívül, megpróbáljuk bemutatni a zenekar teljes életmûvét, minden nagy és kislemezrõl megismertetni a talán kevésbé közismert dalokat. Ezenkívül a budapesti Illés klub mintájára sikerült megvalósítani Miskolcon is a havi rendszerességgel működő Illés klubbot...
A kezdetek óta számos országos rendezvényen lépett fel a zenekar, és határon túlra is sikerült eljutnia (Felvidék, Erdély). A legendás FMH körtermében szerencsénk volt játszani Szörényi Szabolcs, majd Szörényi Levente és Bródy János jelenlétében.
A közelmúltban Szörényi Levente, Bródy János és Szörényi Szabolcs is ellátogatott a Miskolci Illés Klubba, ahol egy-egy közös produkció erejéig az Illés tagok együtt zenéltek a Miskolci Illés EmlékZenekarral.
Továbbá közös produkcióink voltak már Varga Miklóssal, Pomázi Zoltánnal (Bojtorján), Móricz Mihállyal (Fonográf), Homonyik Sándorral, Várkonyi Mátyással (Generál, Rockszínház), Kováts Krisztával, Rozinszky Csabával (Ős Illés) és Poór Péterrel.

Tagok:

Füvessy Norbert- gitárok, mandolin, vokál

Vizi Viktor- ének, csörgõ, tangóharmónika

Tóth Zoltán- dobok

Dékány Gábor- billentyûs hangszerek

Kovács Kálmán- basszusgitár (2009- )

Alföldi Gábor- basszusgitár (2005-2009)

WADONNA

WADONNA Zenekarunk 2009 őszén alakult azzal a céllal, hogy a „Pop Királynőjének” legjobb, legnépszerűbb dalait kissé átformálva színpadra vigyük. Eredetileg az volt a koncepció, hogy tribute zenekarként mindenben hasonlítunk majd Madonnára mind megjelenésben, stílusban, hangszerelésben. A próbák alkalmával azonban kiderült, hogy közelebb áll hozzánk a rockosabb vonal és így sokkal hitelesebbek lehetünk. A koncerteken a közönség reakciói azt bizonyítják, hogy volt értelme átdolgozni a dalokat és ezáltal sikerült többféle zenei ízlést kielégíteni. A jövőben szeretnénk minnél több helyen megmutatni az új köntösbe bújtatott Madonna – slágereket

Bíborszél

Az országos ismertséget még 1991-ben az akkori Rákóczi Hanglemezkiadó és a Magyar Televízió által megrendezésre kerülő ÁB Popfesztivál közönségdíjasNem hiszem el – című dala hozza meg a miskolci zenekarnak. Még ebben az évben elkészül a már említett dal „filmváltozata” és a debütáló album Szivárvány címmel. A két sikeres évet jó néhány kevésbé sikeres követi, a kulcsszavak a katonaság, kiadó megszűnés, menedzser problémák. Időközben a zenekar állandó tagjainak a száma háromra csökken és az új formáció stúdiózenészekkel kiegészülve kicsit megváltozott zenei stílusban, de töretlen lendülettel dolgozik tovább.

Elkészül a Furcsa évek című album, amely a Record Express gondozásában jelenik meg 2001 őszén. A lemez első – Várlak – című maxija sikeres visszatérést jósol, a dal a Viva zenecsatorna mellett a kereskedelmi rádiókban is folyamatosan jelen van és a közönség körében is az album egyik kedvenc dala, jelentős játszási mutatókkal.

Fél évvel később a lemez sajátságos hangulatú címadó dalából is videoklip készül, a Furcsa éveket pedig az album utolsó maxija, az Igazi kincs követi.

az album néhány kritikája:

„A bíborszél zeneileg és hangzásvilágában is abszolút érett, populáris, de ezzel együtt egy letisztult, igényes zenei irányvonalat képvisel. Az albumon az elmúlt években felgyülemlett energia, az igényes szövegek és a modern zenei ötletek, hangszerelések egyaránt megtalálhatóak. A dalok jó értelemben vett popdalok, amelyek azon kívül, hogy azonnal dúdolhatóak, el is gondolkoztatnak, akár rádióban, akár fejhallgatóval otthon hallgatja az ember. Visszafogott, ám mégis dinamikus hangzásuk, az egyéni énekhang és az izgalmas szövegek teszik a bíborszél anyagát hitelessé és nagyon szimpatikussá.”

Ezek a „Furcsa évek” című album sajtókban megjelenő kritikáinak főbb jellemzői, amelyek alapvetően igazak a zenekar legújabb anyagára is, amelynek a hangulata és a szövegvilága változatlan, viszont a hangzást tekintve elmondható, hogy meghatározóak az előtérbe került gitárszólamok és a „Furcsa évek” kissé melankolikus hangulatával ellentétben sokkal inkább előtérbe kerül az energia…

A tavasz végén megjelenő album egyik sikervárományosa a New Order egykori világslágerének, a „True Faith” című dalnak „Hiányzol” címen feldolgozott változata, amelyből az album első klipje és maxija készül, de ezen kívül hallható még a „Mintha álmodnék” című gyönyörű, lassú duett és többek között helyet követelt magának az a bizonyos „Nem hiszem el” című dal is – természetesen kissé megújult változatban – , amely annak idején olyan sokak kedvence volt, s amely nélkül még ma is elképzelhetetlen egy bíborszél  koncert.

Egy bíborszél  koncert, amely hangulatában és minőségében is bárhol, bármilyen színpadon megállja a helyét, ami a koncertanyag saját dalokból álló részének és a repertoárba beillesztett U2, Depeche Mode, Greenday…stb. feldolgozásoknak egyaránt köszönhető, így a műsor minőségének és mennyiségének ismeretében bátran kijelenthető, hogy egy nagyon jó ár-érték arányos produkciót kap a megrendelő, ha a bíborszél zenekart választja.

tagok:

Farkas Péter -  dob, billentyű, programok

Fábián Zsolt - ének, szövegek

Horváth Balázs - gitárok, billentyű, programok

Tóth Szabolcs - basszusgitár

REFLEX

„A ’70-es évek elején, az „üvöltő” korszak derekán találkoztunk azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a magunk módján megváltoztassuk a világot. Abban az időben ez a kezdeményezés mindennapos volt- több ezer zenésztársunk is hasonló sikerekről álmodott.

1967-69

A korábban különböző amatőr együttesekben próbálkozó tagok DELTA néven állnak össze  egy balatoni szerződés reményében, majd már Reflex néven az együttes három szezont játszik végig  a Balatonon

1977 A Hajrá Diósgyőr című dal születése.

1978-79 A NAGY VÁLTOZÁS ÉVE.

78 telén a városban tartott MIDI Fesztivált a Reflex előtt az EDDA nyeri meg. A zsűritagok , (akik között Som Lajos, S Nagy István, Latzin Norbent ültek) felfigyelnek mind a két zenekarra és felajánlják a támogatásukat. Ezzel a konkrét ajánlattal azonban – elsősorban azok anyagi vonzata miatt – azonban csak az EDDA tud élni. Ez a pillanat meg is pecsételi a korábban kifejezetten baráti kapcsolatban lévő Reflex további sorsát. Csapó Gyurit átcsábítják az Eddá-ba. Megbomlik az addigi baráti kört és már nem is sikerül visszaállítani a korábbi hangulatot. A következő évben jelentősebb átalakulás következik be az együttes életében.

1980-81 Új korszak- Új REFLEX néven

Az együttes teljes átalakuláson és arculatváltáson megy át. A korábban sikeresen játszott dallamos, vokális zenét a korszak igényeinek megfelelő kemény rock veszi át.

A régi tagok közül csak egy alapító marad, aki a környező nagy városok zenekarait végighallgatva egy vadonatúj, eredményesnek ígérkező formációt alakít ki. 1981-ben szétválnak

1997-ben újra összeállnak 

A koncerten közreműködő tagok: Regős Zsolt (zongora, ének), Bárdos István (gitár, ének) Kovács Kálmán (bass gitár, ének) Báthori László (gitár, ének) Kolencsik Imre (billentyűs hangszerek) Papp Tibor (dob), Csapó György (dob)

Slamo Band

 

1953 június 12-én született, Slamovits István, az Edda alapító gitáros zeneszerzoje. Az 1974-ben Miskolcon alakult zenekar volt az elso olyan rockcsapat, amely vidékrol indulva ért el komoly országos hírnevet. Kilenc évnyi együtt zenélés után Slamó kilépett a zenekarból, és önálló szólóalbumot készített.


1988-ban aztán Gallai Péter, Szatai Gábor és Barille Pasquale társaságában megalakította a No zenekart. A hangzása miatt kezdetben csak a hazai U2-nak kikiáltott hetes fogat elso sikere a Hallottalak sírni téged volt, melyet a Lenn a folyónál címu daluk követett 1992-ben. Ezzel tulajdonképpen fel is soroltuk listás dalaikat, mivel az ezután megjelent két nagylemezük és a No More címu Best of... CD-jük ellenére újabb bravúrt már nem sikerült véghezvinniük. 1996-ban aztán szép csendben fel is oszlottak.

Tagok: Földes Gábor, Fukk Attila, Gajdán Szabolcs, Szentesi János

KABINET Együttes

1981 szeptember 30. Miskolc, Hősök tere. „Berzés” szakközepesek és Földesista gimisek megalapítják az idővel miskolci ska legendává híresült, Kabinet Részvétnyilvántartó Tröszt zenekarát. Az acélvárosba betörnek a hullámok. Az Új Hullám, a New Wave. Szövetnadrágosok a csövesekkel, az úttal szemben. Két rock együttesre való ember állománnyal jönnek a rezesek, a fafúvósok, a nyers beat-gitárhangzás és a sok-sok üvöltő vokál.
Az elvesztett szüzességek ideje 1983. Városi döntő a Ki Mit Tud?-on.
1984. Országos Tehetségkutató Verseny. Jutalomjáték az Omega együttessel.
1985-86. Ők még voltak katonák.
A szolgálatból visszaérkezett Zenekarvezető és a Showman lendületbe hozza a szekeret. ..és lőn az aranykor. A ’88-as Ki Mit Tud? Lipót bácsi ül a bakon s hőringet éktelenül:
Lipót bácsi gyere
Lipót bácsi gyere, gyere

Itt nyugtod lesz apukám
Ez a hely lezser
Irány a diliház egy-kettő-egy

Lipótmezőre, Lipótmezőre gyere
Lipótmezőre, Lipótmezőre gyere
… a szekér meg, por se mód száguld. Évekig a pesti estek „Pecsa”jának Táncőrület című Punk, Oi, SKA műsorában kortárs zenekarokkal muzsikál a zenekar (Falsh, Egészséges Fejbőrök, Ladánybene 27, Skanzelizé, Satöbbi …) a miskolci Központi Leány Kollégiumban megnyitja kapuit a Kabinet Klub, mely átvezeti a fiatalságot a történelmi módszertanváltáson. A művészeti társaság beérik. TV2 megnyitó, televíziós Fesztiválok, nagyobb és legnagyobb sörsátras rendezvények állandó részvevője. A teljesség elhallgatása mellett, neves társelőadói lesznek a Pa-Dö-Dö, a Kft, a Bon-Bon, Horváth Charlie, Szent Martin művészeknek. Flipper Öcsi slágereivel inspirálva közös műsor készül. A Gina, a Flipper, Kolibri Panzió, a Bossanova Senorita című dalok SKA hangszerelésben hangzanak el, sok koncerttel a szerzővel, Öcsivel. Magánkiadásban jelenik meg a Voila…La Cinema című album, mely a zenekar első 10 évének szerzői összefoglalója. A második, SKAbaré című albummal a zenekar emléket állít a nagy tanítóknak. A 3. album Live SKA!, ShowSka címmel.
2005. november 3-án, 21 évvel azután, hogy Lipót bácsi (Lip up Fatty) a SKA magyar prófétává tette a Kabinet tagokat, elhozta a beteljesülés és feltámadás pillanatát. A londoni, Bad Manners együttestől magyarított dal, a magyar SKA emblematikus slágerét, himnuszát együtt dalolta a Gödörben a londoni Mester és miskolci Tanítványai.
2010. Új műsorhoz új dalok, új hangszerelés és egy friss 17 dalos stúdió meló. Hogy mit hoz a holnap? A Kabinet Részvétnyilvántartó Tröszt zenekarát. 

Együttes tagok: 

Andervald György - Gitár, ének

Ács Gyula - Baritone szaxofon

Baráth Attila - Pozan

Buzga Bence - Trombita

Fukk Attila - Elektromos nagybőgő

Katona Gábor - Billentyűshangszerek, ének

Nagy Lénárd - Szaxofon

Nyírő Ferenc - Dob

Purcsel Tsybi - Showman, ének

Rózsahegyi ReichArt Imre György - Gitár, ének


HELL Borsodi Amatőr Zenekarok Versenye

A HELL Borsodi Amatőr Zenekarok Versenyének elődöntőjét szombaton rendezték meg a Hell támogatásával az Ifjúsági és Szabadidő Ház és a Borsod Online közös szervezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!