Miskolc hírei

2010.11.27. 15:44

Lövő és futógyakorlat Tunézia ellen

<p>Fölényes győzelemmel kezdte a nemzetközi Telenor-kupát szombaton a magyar női kézilabda válogatott.</p>

Már az első félidőben szétfutotta a magyar válogatott afrikai ellenfelét a Telenor-kupa nyitómérkőzésén. A miskolci találkozón rögtön magához ragadta a kezdeményezést Mátéfi Eszter csapata. Stabil védekezésből, a szélsők gyorsaságát kihasználva néhány perc alatt komoly előnyt sikerült összeszorgoskodni. Elsősorban Kovacsicz Mónika és Vérten Orsolya volt elemében, majd átlövések után Tomori Zsuzsa is csatlakozott a góltermelők közé. Az afrikaiak nagyon hamar kénytelenek voltak időt kérni, de 7-2 után sem változott a játék képe. Pálinger többször is megoldhatatlan feladat elé állította a tunéziai lövőket, a magyar leindítások pedig a folytatásban is eredményesek voltak. Hetesekből Görbicz is beköszönt, de már a meccs első felében is látszott, hogy a szövetségi kapitány kedve szerint variálhat és a fiatalokat is kipróbálhatja.

Pihentetett ászok

A kilencgólos előny birtokában a szünet után pihentette Görbiczet, Kovacsiczot és Tomorit, sőt a 40. perc után már Vérten is a kispadról nézte a többieket. Mátéfi Eszter kíváncsi volt azokra a játékosokra, akik a fiatalabb generációt képviselik. Sopronyi, Szekeres, Temes, Ábrahám, Kovacsics és Vincze is pályára léphetett, de a magyar előny a találkozó ezen szakaszában sem csökkent. Az afrikai együttes szimpatikusan küzdött, de miután átlövésből nem tudtak eredményesen támadni, a beállóst próbálták folyamatosan megjátszani. Elghaoui ugyan hatszor eredményes volt, és néhány büntetőt is kiharcolt, de Tunézia így is csak tisztes távolból követte a mieinket. A végén már csak a győzelem aránya volt kérdéses. A legutóbbi világbajnokságon nyolccal, a Telenor-kupa nyitómérkőzésen pedig tizennégy góllal voltak jobbak a mieink.
Vasárnap folytatódik a körmérkőzéses kupa. Ebédidőben, 12.55-kor kezdődik a tiszaújvárosi sportcsarnokban a Magyarország – Ukrajna összecsapás. Ha az Eb-re készülő magyar válogatott azt a találkozót is megnyerni, akkor biztos, hogy itthon marad a tornagyőztesnek járó serleg. Ehhez az első lépést megtették Görbiczék, Miskolcon magabiztosan győzték le Tunézia gárdáját.

- M. E. -

Jegyzőkönyv

Telenor női kézilabda-kupa 1. mérkőzés

Magyarország – Tunézia 36-22 (21-12)
Miskolc, 1300 néző. V.: Herczeg, Südi.

Magyarország: PÁLINGER – Görbicz (3), VÉRTEN (7), Tomori (3), Szabó V. (1), Bulath (2), KOVACSICZ (7). Csere: HERR (k), Szamoranski (-), Sucsánszki (5), Szekeres (-), Sopronyi (4), Ábrahám (2), Temes (1), Kovacsics (-), Vincze M. (1). Szövetségi kapitány: Mátéfi Eszter.
Tunézia: Omrani – ELGHAOUI (6), Abdalhak (-), CHEBBAH (6), Aouni (-), Khouildi (4), Ben Cheikh (1). Csere: Ben Slama (k), Jaouadi (4), Nagazi (-), Kilani (1), Monsouri (-). Szövetségi kapitány: Hammami Mounir.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!