Miskolc hírei

2010.11.19. 15:53

Habfürdő a Szinvában

<p>Miskolc - Péntek délelőtt habzott a Szinva, Perecesről érkezett a szennyező anyag.</p>

Habzott a Szinva péntek délelőtt a déli tehermentesítő út melletti szakaszán. Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség kommunikációs vezetője, Sallai Ferenc portálunknak elmondta: hozzájuk is érkezett bejelentés a szennyezésről, és munkatársai azonnal a helyszínre indultak, hogy megállapítsák, mi történt.

Mint kiderült, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. által Miskolc–Pereces, Erenyői u 1. alatt bérelt telephelyéről műanyag tartályok kimosása által került a szennyeződés a csapadékcsatornába, onnan a Pereces-patakba, majd pedig a Szinvába. Annyit lehet róla tudni, hogy habzást okozó felületaktív anyagról van szó (feltehetően valamilyen mosószer), de a laboratóriumi vizsgálatokkal a felügyelőségnél péntek délután még nem készültek el. A szakemberek a szennyezés utánpótlását megszüntették, ennek hatására kora délutánra a Szinva érintett szakasza egyre kevésbé habzott. Sallai Ferenctől megtudtuk azt is: elpusztult élőlényeket nem fedeztek fel a patakban, bár a halak ilyenkor már lehúzódnak a Sajóba, hogy vermelő helyet keressenek maguknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!