Miskolc hírei

2010.11.27. 16:48

A város fáját vasárnap díszitik Miskolcon

<p>Miskolc - Miskolc város színei jelennek meg a város karácsonyfáján. A díszeket a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület tagjai készítik és ők maguk dísztik fel a fát vasárnap 9 órától.</p>

Mint arról korábban beszámoltunk, a fenyő a Hargitáról, egészen pontosan Szentegyházáról érkezett kedden reggel. Szabó Sándor lelkész ötlete volt, hogy a város fája a Hargitáról legyen, hogy ez megvalósulhasson, abban Tőkés László püspök segédkezett. Szentegyháza nemcsak a fát adja a városnak, de 100 tagú gyermekkórusa december 21-én Miskolcon lép fel, és a lelkész tervei szerint a fa körül is ünnepi műsort adnak. Szentegyháza egyébként Székelyudvarhely és Csíkszereda között fekszik félúton, az a település Hargita megye legmagasabban fekvő városa, 860 méteren található.

A fenyőt kamionnal szállították Miskolcra és a Szent István téren állították fel. Az adventi gyertyagyújtásra, amely vasárnap délután 4 órakor lesz, ugyancsak a Szent István téren, már teljes pompájában látható majd a fa.

Az első adventi gyertyát Mécs Károly színész és dr. Kriza Ákos polgármester gyújtja majd meg, ünnepélyes műsor keretében. Ezután – a városháza erkélyéről – felkapcsolják a város karácsonyi világítását is. Majd kezdetét veszi az idei adventi vásár, amely a Szent István téren, a Városház téren, az Erzsébet téren és a Széchenyi utcán várja majd a látogatókat egészen december 23-ig. A vásár része a Miskolci Szalonczukor Év Végi Programsorozatnak, ennek megfelelően a városházát egy óriás szaloncukor is dísziti majd.


Zemplénben kigyúlnak az ünnepi fények

boon | 2010.11.26 09:07
Pálházán és Sárospatakon vasárnap, Sátoraljaújhelyen a jövő héten kezdődik a városi díszkivilágítás.

Már áll Miskolc hargitai fenyőfája

eszak | 2010.11.24 13:57
Miskolc - Megérkezett a hargitai fenyőfa Miskolcra, a Szent István téren kapott helyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!