Friss hírek

2007.10.31. 11:19

Elviszik a csepeli galvániszapot - a területet már átadták a szállítónak

<p>A jogi és adminisztrációs eljárások lezárása után kedden elkezdődött a Csepelen lerakott nagy menyiségű mérgező galvániszap elszállítása. A területet kedden adták át a cégnek, amelyik a veszélyes anyagot el fogja szállítani. A munkára két hónapjuk van.</p>

Megkezdődik a Csepelen illegálisan lerakott mérgező galvániszap elszállítása - erősítette meg a Független Hírügynökség kérdésére a Csepeli Önkormányzat internetes oldalán megjelenteket Polgár György, az önkormányzat kommunikációs főtanácsadója.

A közbeszerzési pályázaton nyertes szállító cégnek az önkormányzat és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakemberei kedden délután átadták a területet, ahol a hordókba csomagolt galvániszap van. Az 1200 tonna mérgező hulladék elszállításának előkészítő munkái ezzel lezárultak.

A hulladék elszállítását állami költségen végzi egy cég, amely közbeszerzési pályázaton nyerte el a lehetőséget. Az a vállalkozó, aki a hulladékot a csepeli telephelyre vitte, a Független Hírügynökség információi szerint korábban azt monda az ellene indult eljárásban, hogy nincs pénze az elszállításra. Ezért kellett közbeszerzési pályázatot kiírni és a törvények értelmében állami költségen -több tízmillió forintért- elszállíttatni a galvániszapot. Azt, hogy a nyertes cég milyen ütemben és pontosan hová viszi majd a hulladékot, még nem tudni. Annyi bizonyos, hogy a pályázatban foglaltak szerint két hónapjuk van a szállítóknak a munkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!