Autó - Motor

2016.04.30. 09:41

Hell 22. Miskolc Rally - Négy szakasz, három győztes

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy gyorsaságit teljesítettek a párosok, a szombat ettől hosszabb lesz.

Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn pénteken négy gyorsaságit teljesítettek a párosok, a szombat ettől hosszabb lesz.

Ferjáncz Attilára emlékeztek a 22. Miskolc Rally előestéjén. Az egy héttel ezelőtt elhunyt örökös bajnok tiszteletére egy emlékhelyet avattak. A legendás bükkszentkereszti szakasz mentén, több százan rótták le kegyeletüket, mécsesekkel és néma főhajtással adóztak a sportág legendája előtt.

Az emlékhely kialakítása kapcsán igazi összefogás alakult ki, hiszen az ötlettől a megvalósításig alig néhány nap telt el.

Ikonikus alak volt

– Mérhetetlen veszteség érte a hazai ralisportot – fogalmazott a helyszínen Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. – Ferjáncz Attila az egyetemes magyar sport ikonikus alakja volt, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a szellemiségét megőrizzük a jövőben is. Bükkszentkeresztnél nagyon sokat versenyzett, ezen a legendás pályán számtalanszor elkápráztatta a közönséget. A most felavatott emlékmű méltóképpen őrzi majd Attila emlékét, és talán minket is túlél majd ezen a helyen.

Pénteken már a közvetlen előkészületekkel foglalkoztak a versenyzők és a navigátorok. Nagyon sokan kémlelték az eget, hiszen a hétközi esős tesztek után csütörtökön jobb idő köszöntött Miskolcra, pénteken viszont már ismét esett az eső. Minden egyes csapatnál komoly fejtörést okozott a gumizás, ugyanis kiszámíthatatlanná váltak a körülmények.

Oda kell figyelni

– Ebből a szempontból is igazi taktikai csatára van kilátás, ezt a versenyt csak jól felkészült és jó technikával rendelkező páros nyerheti meg – fogalmazott közvetlenül a rajt előtt Berényi Ákos, a rali szakág vezetője. – A nyitány jóval rövidebb volt, mint a második nap lesz, de erre is nagyon oda kellett figyelni a versenyzőknek. A fontos kérdések azonban egyértelműen szombaton dőlnek el, hiszen a mályinkai és a sátai szakasz is nagyon hosszú, és Bükkszentkeresztnél is bármi előfordulhat. Kíváncsian várom a folytatást.

Nagyüzem lesz

A Hell 22. Miskolc Rallyn szombaton nagyüzem lesz: a mezőny gyakorlatilag az egész napot az autóban tölti majd. Három helyszínen, összesen kilenc gyorsasági vár majd a párosokra.

A sort a vadregényes Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között nyitják, majd a Garadna – Mályinka szerepel a programban, végül Sáta – Ózd – Borsodbóta – Sáta szakaszon mérik össze az erejüket. A díjkiosztó ünnepséget szombaton este 8 órától a miskolci Városház téren tartják.

Civil baleset Sajókazánál

Pénteken délelőtt két civil autó ütközött össze félfrontálisan Sajókaza és Felsőnyárád között, melynek következtében két könnyebb sérültet szállítottak kórháza. A Hell 22. Miskolc Rallyval nem hozható összefüggésbe a baleset, a pályabejárást, a résztvevőket nem érintette az esemény.

A verseny kezdetéig a műszaki mentés és a helyszínelés is befejeződött, ezért a magyar ralibajnokság második futamának időtervét nem befolyásolták a történtek.

Nyolc tized a különbség

Pénteken délután és az esti órákban négy gyorsaságival kezdődött el a Hell 22. Miskolc Rally. Az első versenynapon hárman könyvelhettek el szakaszgyőzelmet, Herczig Norbert kettőt, ifj. Tóth János és Hadik András egyet-egyet nyert. Összetettben ifj. Tóth vezet az első nap után, de az előnye csupán nyolctized másodperc Hercziggel szemben.

Az összetett értékelés harmadik helyén Kazár Miklós áll, negyedik Vincze Ferenc, ötödik ifj. Kiss László, hatodik pedig Spitzmüller Csaba. Az első nap két nagy vesztese Botka Dávid és Hadik András: Botkáék el sem tudtak rajtolni, mert adminisztratív gondok miatt visszavonták a rajtengedélyüket, Hadikék pedig műszaki hiba miatt a második gyors után kénytelenek voltak feladni a küzdelmet.


Miskolc - A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban zajló versenyek térképei már itt is elérhetőek.

Miskolc - Pénteken és szombaton a második futammal folytatódik az idei Országos Rally Bajnokság. A Hell 22. Miskolc Rallyn a négy bajnoki osztályban 150 páros indulása várható. Pénteken négy, szombaton további kilenc gyorsaságit teljesít az első osztály mezőnye.

Miskolc - Több mint két évtizedes történelemre tekint vissza a Miskolc Rally. Hol ilyen, hol olyan néven, de egy esztendőt leszámítva mindig rendeztek bajnoki futamot a borsodi megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!