Magyar Kupa – Mezőkövesd Zsóry FC: Hosszabbításban a hosszabbítás előtt

Akt.:
Hudák és a többi kövesdi védekezésben jeleskedett
Hudák és a többi kövesdi védekezésben jeleskedett
Mezőkövesd – A rendes játékidő letelte után Koszta lőtte be a nyolc közé a Mezőkövesdet a kupában.

Labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágón lépett pályára kedden a Mezőkövesd Zsóry FC együttese a Szombathelyi Haladás vendégeként a vas megyei csapat új stadionjában. A két élvonalbeli gárda ezt megelőzően a múlt héten szerdán Mezőkövesden hozott össze egy gól nélküli első meccset.

Ez is ugyanolyan mérkőzés volt, mint az első, egyenlő erők küzdelme.” Kutor Atilla

Az összeállításokról

Ami a kezdőcsapatokat illeti: nem tolta túl a kezdő sípszóra kifutó együttesét a vendégek szakvezetője, Kuttor Attila. Ugyanis az MK-nyolcaddöntő első találkozójához képest csak két változást hajtott végre, Szalai Á. és Cseri kimaradt, helyükön Vadnai és Vajda kapott bizalmat. Nem ez volt az igazán érdekes, hanem az, hogy a kövesdiek legutóbbi tétmeccsének kezdőcsapatából, a Kisvárda MG elleni, hazai 2–2-ből csupán egy labdarúgó maradt hírmondónak, Vadnai.

De nemcsak a vendégek, hanem a szombathelyiek is nagyon más összeállításban játszottak. Igaz, ők mind a két legutóbbi meccsükhöz képest. Ugyanis a hat nappal ezelőtti kupatalálkozóhoz mérten öt helyen változott a kezdőjük, Jagodics, Tamás L., Daushvili, Mészáros és Gaál B. maradt ki, Funsho, Mohl, Holdampf, Saláta és Rui Pedro pedig készülődhetett az MK-mérkőzésre. Ami egyben azt is jelentette, hogy utóbbi két játékos mellett Golodiuk és Ivanov volt az, aki részese volt a Haladás legutóbbi fellépésének, a múlt szombaton a MOL Vidi FC otthonában elszenvedett 1–0-s bajnoki vereségnek.

Kezdés után

A kezdés után a hazai csapat mutatott némileg nagyobb aktivitást, így a vendég kapusnak akadt több dolga. Dombó előbb Funsho éles szögből leadott lövését hárította, majd Ivanov kaput elkerülő kísérelte után, a 19. percben a hazai csatár ziccerénél hárított. Ennél a kiugratásnál kevés hiányzott a párharc első találatának megszületéséhez. A helyzet után, az első félidő felétől koncentráltabb lett a Kövesd védőjátéka, és próbálkoztak ugyan megugrásokkal a hazai mezőnyfölény közepette, de Moutari veszélyes megmozdulásai után nem akadt igazán nagy helyzet. A vendégek első kapura lövése a 37. minutában adódott, Tóth B. 18 méterről eleresztett bombáját ugyan Gyurján kapus hárította, de a mozdulata után le kellett cserélni, Rózsa jött be helyette, és emiatt percekig állt a játék.

Fordulás után

A térfélcserét követően sem változott a játék képe, változatlanul a Haladás játszott fölényben, és azon voltak, hogy gólt szerezzenek. A vendég-­gárda szinte csak védekezett, de ezt jól csinálták, a hősies, odaadó játékuk közepette nem sok helyzete adódott a pályaválasztónak. A kövesdi együttes védekezésében előfordultak ugyan szabálytalanságok, de az ezek miatt megítélt pontrúgásokkal nem tudott mit kezdeni a szombathelyi csapat. A játék folyamatosan a vendégek térfelén folyt, a rendes játékidő utolsó perceiben még nagyobb nyomás helyeződött a kövesdiek védelmére, de a hazai gárda képtelen volt gólhelyzet kialakítására. Amikor pedig letelt a 90 perc, és már mindenki a 2×15 perces hosszabbítást várta, a dél-borsodiak egy jó kontrát vezettek, amelyet eredményesen fejeztek be, és ezzel eldöntötték a kupacsapatát, így ők várhatják a szerda esti negyeddöntő sorsolását.

ÉM


Jegyzőkönyv

Szombathelyi Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Szombathely, 1072 néző. V.: Molnár A. (Szalai B., Kovács II. G.).

Szombathelyi Haladás: Gyurján – Schimmer, Saláta, Kolcák, Mohl – Holdampf – Funsho, Golodiuk, Rui Pedro, Németh Márió – Ivanov. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Eperjesi, Hudák, Katanec, Vadnai – Tóth B., Tóth M. – Moutari, Koszta, Vajda – Dragoner. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Gyurján helyett Rózsa a 40., Dragoner helyett Molnár G. az 59., Németh Márió helyett Rabusic a 67., Moutari helyett Cseri a 68., Tóth M. helyett Meskhi a 92. percben.

Sárga lap: Vajda a 24., Moutari a 30., Schimmer az 50., Golodiuk a 62., Holdampf a 80., Rui Pedro a 91., Molnár G. a 93. percben.

Gólszerző: Koszta (0-1) a 91. percben.

Jók: Rui Pedro, Holdampf, Saláta, ill. Dombó, Eperjesi, Tóth M., Moutari, Molnár G.

Horváth Ferenc: – Nem volt szerencsénk. Mi kezdeményeztünk, tulajdonképpen végigtámadtuk a mérkőzést, csak nem volt, aki gólt szerezzen. Csatárok nélkül nagyon nehéz eredményesnek lenni.

Kuttor Attila: – Ez is ugyanolyan mérkőzés volt, mint az első, egyenlő erők küzdelme. És ebből mi jöttünk ki jobban, a mérkőzés végén értékesített helyzetünkkel.

Továbbjutott: a Mezőkövesd Zsóry FC 1-0-s összesítéssel.


A gól története

91. perc: Vendég kontra bontakozott ki a pályán, Molnár G. balról remek ütempasszt adott Kosztának, aki ziccerben, a kaputól 7 méterre a hálóba küldte a labdát, 0–1.


További Magyar Kupa eredmények

Paksi FC (NB I) – Puskás AFC (NB I) 1-3 (1-1)
Továbbjutott: a Puskás AFC 4-3-as összesítéssel.

Debreceni VSC (NB I) – FC Ajka (NB III) 1-1 (0-0)
Továbbjutott: a Debreceni VSC 4-3-as összesítéssel.

Kisvárda Master Good-Ferencváros 1-1 (0-1)
Továbbjutott: a Ferencváros, 3-1-es összesítéssel
Mezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés