Jószomszédi iszony – nem tetszett, hogy füvet nyírt a szomszéd

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Cserépfalu – A Miskolci Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt ítélte el azt a férfit, aki ököllel úgy nyakon ütötte cserépfalui szomszédját, hogy annak jobb oldali hangszála időlegesen lebénult.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett szomszédok voltak, akik között kifejezetten rossz volt a kapcsolat, az évek során többször vitatkoztak.

2016. augusztus 16-án, a délelőtti órában az idős sértett az ingatlana előtti területen vágta a füvet, miközben a vádlott autójával pontosan a szemközti árok szélén parkolt. Amikor ezt a vádlott észrevette – a felverődő kavicsoktól féltve autóját – dühös lett és kiabálni kezdett. Azonnal odament a sértetthez és kikapta kezéből a még járó fűkaszát, majd ökölbe szorított kezével megütötte. Az ütés a sértett nyakának jobb oldalát érte. Ezt követően már mindketten hangosan veszekedtek, a vita csak azért nem durvult el, mert felségeik megakadályozták.

A sértettnek a délutáni órákban légzési nehézségei támadtak, így bement az orvosi ügyeletre, ahonnan már a mentő szállította kórházba. Az ütéstől a sértett 8 napon túl gyógyuló gégeporc törést szenvedett, mely következtében időleges hangszálbénulás alakult ki nála.

A vádlottat a törvényszék – 2 évi próbaidőre felfüggesztett – 2 év börtönbüntetésre ítélte, mely kiszabása során súlyosító körülményként került értékelésre, hogy egy nála jóval idősebb személy sérelmére követte el a bűncselekményt.

A bíróság ítélete nem jogerős, a fellebbezés vonatkozásában az ügyész, a vádlott és annak védője 3 munkanap nyilatkozattételi időt tartott fenn.

ÉMMezőkövesd.
BOON.HU


hirdetés