Mezőkövesd hírei

2019.03.05. 16:13

Szeretetből főrendező

Mezőkövesd - Kriston Ferenc a mezőkövesdi labdarúgó-­mérkőzések elmaradhatatlan alakja.

Mezőkövesd - Kriston Ferenc a mezőkövesdi labdarúgó-­mérkőzések elmaradhatatlan alakja.

Az NB I-es találkozókra érkező játékvezetők, ellenőrök és MLSZ-tisztségviselők az impozáns klubház bejáratában rendre Kriston Ferencbe botlanak. A főren­dező puszta jelenléte is tekintélyt parancsol, elvégre a rend egyik mezőkövesdi őre kétméteres magasságával emelkedik ki a mezőnyből.

Nem tudott focizni

– Valamikor magam is szerettem ezt a játékot, focizni azonban nem tudtam – mondta a múlt szombati, Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC találkozó előtt. – A karrierem csúcsát az jelentette, hogy egyszer Antal Feri bácsinál tíz percre csereként bemehettem a pályára. Egy szó, mint száz: hobbiból rendező lettem. Fogadom a hivatalos vendégeket, intézem a pályabejárásokat, megmutatom a helyiségeket, eligazítom a labdaszedő gyerekeket, ott vagyok a kivonulásoknál. Ebben az évben megkezdem a negyvenedik évemet, funkciómban ennyi ideje szolgálom a helyi futballt. Munkámat ingyen, tiszteletdíj nélkül, szeretetből végzem, és büszke vagyok arra, hogy itt, a fürdővárosban baráti, sőt családias a légkör, „balhé” még nem volt, a csapat pedig kiválóan szerepel.

Kriston Ferenc a vízműveknél dolgozott, munkahelyéről március 22-én vonul nyugdíjba. Ettől kezdve még több időt fordíthat a labdarúgásra.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!