Mezőkövesd hírei

2017.10.21. 13:19

Lassan minden kácsi utat rendbe tesznek

Kács - Felújították a Fő út bő nyolcszáz méteres szakaszát Kácson.

Kács - Felújították a Fő út bő nyolcszáz méteres szakaszát Kácson.

A pénteki ünnepségen Ostorházi István polgármester elmondta, a beruházáshoz 13,5 millió forintot kaptak a Belügyminisztériumtól, amelyhez két és fél millió önerőt tettek hozzá.

Az Északerdő Zrt. vízelvezetést épített ki, így a hegyről lezúduló sár és víz sem árasztja el az utat

Tállai András, a térség országgyűlési képviselője szerint jó hír, hogy Kácsnak már ilyen beruházások önerejének előteremtésére is van pénze, bízik abban, hogy később nagyobb fejlesztések is megvalósulhatnak a faluban.

Ostorházi István szerint a felújításnak köszönhetően belterületi útjaik 70-80 százaléka jó lett. Jövő tavasszal a templomhoz vezető utat újítják föl, majd 14 millió forintból a Kossuth utca második szakaszát teszik rendbe. Várnak a további pályázatokra is. Elmondta, az országutat eredetileg Bükkábránytól a kácsi volt fürdőig felújították volna, de első körben csak Tibolddarócig végeznek munkát. Bízik abban, hogy pár éven belül lesz pénz a kimaradó öt kilométeres szakaszra is.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!