Mezőkövesd hírei

2017.09.12. 12:46

Teljes kapacitással működik a főzőhelyiség a mezőkövesdi kollégiumban

Mezőkövesd - Egy kifejezetten speciális igényeket kielégítő részleget is kialakítottak.

Mezőkövesd - Egy kifejezetten speciális igényeket kielégítő részleget is kialakítottak.

Befejeződött Mezőkövesden a kollégium konyhájának korszerűsítése: az oktatás kezdetével párhuzamosan már a megújult helyiségekben főznek, a bruttó 5 millió forintos eszközbeszerzés pedig folyamatban van.

Eszközbeszerzés is

A TOP „Helyi termékek piacra jutását segítő fejlesztések a dél-borsodi térségben” című projekt során öt településen létesülnek beruházások, köztük Mezőkövesden. A városban mintegy 135 millió forintból a kollégium konyhájának korszerűsítése, valamint egy helyi termékeket árusító bolt kialakítása valósul meg. A konyhában augusztus végén próbafőzést tartottak, szeptember elsejétől pedig már teljes kapacitással működik a korszerűsített főzőhelyiség.

Az eszközbeszerzés során további konyhai berendezések, gázzsámoly, rozsdamentes polcok, asztalok és székek kerülnek a konyhába, megkönnyítve ezzel a munkát. A húselőkészítő helyiséget a pincébe költöztették, az előkészítő és a konyha közötti összeköttetést új étellift biztosítja majd, valamint a pincébe új hűtőkamra került. A felszabaduló területen a konyhahelyiségen belül egy kifejezetten speciális igényeket kielégítő részleget is kialakítottak.

A konyhában 1500–1600 ételadagot főznek, amely mennyiséggel a közoktatási és szociális intézményeket látják el a városban.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!