Mezőkövesd hírei

2017.08.27. 17:06

Négy pályázaton is nyert Mezőkövesd

Mezőkövesd - Júliusban és augusztusban több mezőkövesdi TOP-os pályázatot is győztesnek hirdettek ki, több mint 1,3 milliárd forint értékben.

Mezőkövesd - Júliusban és augusztusban több mezőkövesdi TOP-os pályázatot is győztesnek hirdettek ki, több mint 1,3 milliárd forint értékben.

A Hadas fejlesztésére 315 millió forintot költhet majd a város, ebből egyebek közt közterületeket, közműveket újítanak föl, visszaépítik a Szentendrei Skanzenbe elvitt Üstökös házat, alkotóházat alakítanak ki. Felújítják a Táncpajtát és korszerűsítik a rendezvénytechnikát.

Új orvosi rendelő épül a József Attila utcán 40 millió forintból. Az eddig ott lévő régi épületet lebontják és újat építenek helyette, két háziorvosi rendelőnek és védőnői tanácsadónak alakítanak ki benne helyet, valamint lesz benne egy kezelőhelyiség is. Eszközöket is vásárolnak a rendelőkbe.

A sportos és kulturális pezsgés Mezőkövesden, a Matyó fővárosban című pályázattal 37,5 millió forintot nyert az önkormányzat, a projekt össz­költsége ennek a duplája. A pályázat segítségével a későbbiekben több kulturális és sportcélú beruházást dolgozna ki és valósítana meg a város.

A legnagyobb volumenű projekt a Zsóry gyógy- és egészségpark fejlesztése, amely 1 milliárd forintba kerül, s ehhez 918,5 millió forint támogatást nyert az önkormányzat. Ebből a pénzből nem magára a gyógy- és strandfürdőre, hanem a városrész közterületeire, főképp a fürdő bejáratával szembeni parkoló és a park átalakítására. Ingyenes parkolók és vendéglátásra alkalmas helyek létesülnek.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!