Mezőkövesd hírei

2017.07.10. 13:09

Gyarapították a várost Mezőkövesden

Mezőkövesd - Több települési kitüntetést is átadtak Mezőkövesden a Város Napján, július elsején.

Mezőkövesd - Több települési kitüntetést is átadtak Mezőkövesden a Város Napján, július elsején.

A koszorúzást követő ünnepségen dr. Fekete Zoltán polgármester ünnepi beszédében hangsúlyozta, ez minden kövesdi, a városhoz kötődő ember ünnepe. Beszélt a matyóról, az itteni népművészet eredetéről, amelynek a tömeggyártás idején is küldetése van, hogy felvillantsa a paradicsom szépségét. Beszélt arról, hogy a tavalyi Város Napja óta a kormány 4,445 milliárd forint támogatást ítélt meg a városnak. Mezőkövesd fennmaradásának kulcsait a hitben, a munkában, a tanulásban és a szórakozásban látja. Kifejtette, azokat is szeretik, akik nem a sikereket, hanem a hibákat látják.

Ez minden kövesdi, a városhoz kötődő ember ünnepe." dr. Fekete Zoltán

Kitüntetettek

Átadták az idei városnapi elismeréseket is. Az Év Diákja lett Kratochvil András (Szent László Gimnázium), Hadobás Dávid (Széchenyi István Katolikus Középiskola), Csörgő Kristóf (Mező Ferenc Tagiskola), Radványi Zita (Szent Imre Tagiskola). Mezőkövesd Közneveléséért díjban részesült Tóth Sándorné, a Móra Ferenc úti Tagóvoda vezetője. Megköszönte korábbi óvodavezetőinek, kollégáinak, családjának, hogy mindig segítették. A siker szerinte a közösségnek és a magas szakmai munkának köszönhető, ahol a legfőbb értéknek a gyerekeket tartják.

Mezőkövesd Városért díjat idén egy szervezet és egy magánszemély kapott. A Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete régóta tesz nemcsak a város, hanem a környék fogyatékkal élőinek érdekében. Bukta László elnök szintén az egyesület munkatársainak, az önkénteseknek, a város mindenkori vezetőinek mondott köszönetet. Az 1993 óta működő egyesület ezután is segíteni szeretné a fogyatékkal élőket, Mezőkövesdet, és szerinte ez az elismerés új lendületet ad a munkához.

Csirmaz István, a Széchenyi István Katolikus Középiskola igazgatója vezetésével számos változáson ment át az intézmény, például egyházi fenntartású lett, de tanuló létszámát változatlanul megőrizte. Ezen kívül a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum ügyét is szívén viseli, annak alapítványának kuratóriumi elnöke.

Csirmaz István szerint az számít igazán, amit nem a fizetségért tesz az ember. Köszönetet mondott családjának, hiszen szabadidejét nem mindig velük töltötte. Nyugdíjba vonulása után még többet szeretne dolgozni a városért.

- ÉM-TB-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!