Mezőkövesd hírei

2017.03.10. 12:32

Megnyílt a Zsóry fürdő új uszoda- és élményrészlege

Mezőkövesd - Az elmúlt néhány napban már sokan kipróbálták az új attrakciót Mezőkövesden.

Mezőkövesd - Az elmúlt néhány napban már sokan kipróbálták az új attrakciót Mezőkövesden.

Hétfőn megnyitott a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő felújított uszodája és új élményfürdőrészlege. Az új rész két év alatt épült föl, megkapta a szükséges engedélyeket, és a próbaüzem első szakasza is lezárult, jelenleg a terheléses próbaüzem zajlik.

Magyar és lengyel vendégeinknek is tetszett az attrakció. Vámos Zoltán

Tudnivalók

– Ez egy egyedülálló konstrukció, uszodát és élményfürdőt egyben nem működtetnek, mindkét funkciónak igyekszünk megfelelni. Reggel hattól kilenc óráig úszóbérlettel látogatható az uszoda, az élményfürdő fél tízkor nyit és este hatig tart nyitva. Ennek használatához az alapjegyen túl külön kiegészítő belépőjegyet kell váltani – mondta el Vámos Zoltán fürdővezető.

A beruházás összességében 1,6 milliárd forintba került.

– Ebből a pénzből megújult az uszoda, a medence maradt 33-szor 18 méteres, de teljesen felújítottuk a belső részt, a medence és az uszoda is új burkolatot kapott. A szauna, amelyért nem kell külön belépőt fizetni, átkerült az épület gyógyfürdő felőli végére, annak korábbi helyén vizes­blokkok létesültek. Korszerűsítettük a vízforgató rendszert is, az épület pedig kapott egy galériát, pihenőágyakkal – sorolta az uszodában történteket Vámos Zoltán.

Az élményfürdőre rátérve elmesélte, négyszáz négyzetméter vízfelületű élménymedence készült. Ebben helyet kapott három dögönyöző és nyakzuhany, tizenkét pezsgőágy, egy mini hullámfürdő, egy sodrófolyosó, egy csészefürdő buzgárokkal és három csúszda, amelyből egy családi. Új beléptetőrendszer készült a wellnessrészleg, illetve az uszoda-élményfürdő elé.

– Az első napok tapasztalatai kedvezőek, mind az úszóktól, mind az élményfürdőt kipróbálóktól pozitív visszajelzéseket kaptunk, magyar és lengyel vendégeinknek is tetszett az attrakció. A sláger a csészefürdős, jacuzzis rész, illetve a csúszdák – fejtette ki a fürdővezető, aki azt is hozzátette, az első igazi erőpróbára most hétvégén számítanak.

További beruházások

A fürdő területén további építkezések is folytak, megújult az uszoda melletti játszótér, bővítették a járófelületeket, strandröplabda- és strandfocipályát építettek. Rendezték a külső kertrészt, frissítették a faállományt, füvesítettek, öntözőrendszert építettek ki, főként a családi medence és az épület környékén. Az uszoda és a főbejárat közötti vendéglátó egységek épületeit elbontották, de nyolc új büfé nyílik a C épület alsó részében. Itt egyébként egy új bejáratot is nyitottak az üdülőterületre, ezzel már négy bejárata lesz a fürdőnek. A komplexum kerítéseit is több helyen kicserélték, s új belső határolóelemek is épültek.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!