Mezőkövesd hírei

2017.02.06. 13:35

Mezőkövesd Zsóry FC: Alakul „Tomi” kezdőcsapata

Mezőkövesd - Jól sikerült a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának főpróbája.

Mezőkövesd - Jól sikerült a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának főpróbája.

Akik szombaton 13 óra tájban már a sporttelepen voltak, meglepetten látták, hogy a csapatok edzenek, a felkészülési meccsnek azonban se híre, se hamva. Aztán a bíróküldés adminisztrációs hibája miatt több mint félórás késéssel befutott Solymosi játékvezető, majd újabb tíz perc elteltével az asszisztensek is megjöttek.

Fölényben voltak

A műfüves találkozó a vártnak megfelelően alakult. Gólokat csak a hazaiak szereztek, helyzete csak a hazaiaknak volt. A kassaiak erőtlen próbálkozásait biztosan verték vissza Hudákék, akik gyors és széleken vezetett akciókkal is próbálkoztak. A különbség igazolta a látottakat, így a lefújás után Sivic Tomislav kisimult arccal fogalmazta meg véleményét:

– Remek meccset játszottunk, a kassaiak jó partnerek voltak. Látszott, hogy egy kicsit még tompák vagyunk, de a felkészülésnek ebben a szakaszában ez természetes. Voltak biztató dolgaink, és olyanok is, amin még javítanunk kell. Az előbbiről: a három szép gólunkon kívül négy-öt ziccert alakítottunk ki. Az jó, hogy a kapu elé kerültünk és ha majd frissek leszünk, akkor jönnek a további találatok is. A hibákról: főleg az előrejátékban kell fejlődnünk. Azt el kell kerülnünk, hogy amikor építkezünk, akkor ne menjen hátra a labda, ehhez bátrabb passzolgatást kérek majd a fiúktól. Dolgozunk tovább, következik a Magyar Kupa-meccsünk, így fel kell vennünk a bajnoki ritmust.

A trénertől megkérdeztük, hogy az elsőként pályára lépőkben látja-e jövendő kezdőcsapatát, mire Sivic Tomislav így felelt:

– Igen, nagy vonalakban ezt elmondhatom – közölte, majd mosolyogva hozzátette: – Két hetünk azért még hátra van, vagyis a helyzet változhat.

Leltároztunk

A mester azt határozottan leszögezte, hogy már nem vár senkit, vagyis az érkező „oldal” megtelt, a távozók rovatában azonban más a helyzet. A kassaiak elleni jegyzőkönyvbe például beírták Milutinovicot is. Róla már a múlt héten kiderült, hogy létszám fölötti, azaz Mezőkövesden nincs rá szükség és ez nem változott meg, vagyis menni fog.

A barátságos nemzetközi meccset nézők közül Diallo eltiltása miatt civilben álldogált a kispad mellett, Hegedűs D. operációja, Sós B. és Szeles pedig sérülése miatt pedig a klubház ablakából figyelte a pályán történteket. Szelesnek megemlítettük, hogy Sivic Tomislavnál „mintha” kikerülne a kezdőcsapatból – a helyét Balogh B. foglalta el –, holott az ősszel az azóta távozott Pintér Attilánál kirobbanthatatlan volt, erre ezt a választ kaptuk a védőtől:

– Voltam már ilyen és ehhez hasonló helyzetben. Sérülésem miatt még nem tudtam bizonyítani, de majd ennek is eljön az ideje.

Az új szakvezető a kapuban nem cserélt, ez azt jelenti, hogy Tujvelben bízik. Az viszont a meglepetés erejével hatott, hogy Baracskait és főleg Gohért egyetlen percre sem küldte be. Amikor szembesítettük a „taktikai húzásával”, Sivic Tomislav kijelentette:

– Nincs ebben semmi különös, most így láttam jónak.

A lefújás után Tállai András klubelnök is megfogalmazta mondókáját:

– Fölényben voltunk, látványos gólokat szereztünk és helyenként a mezőnyben is ügyesek voltunk. Remélem, hogy a folytatás is ugyanilyen jól sikerül majd nekünk.


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – FC Lokomotiva Kosice (szlovák II.)

3-0 (1-0)

Mezőkövesd, 200 néző. V.: Solymosi.

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel – Farkas D., Hudák, Balogh B. (Fótyik, 70.), Vági – Tóth B., Egerszegi (Sulek, 55.) – Orosz (Bacelic-Grgic, 55.), Strestik, Molnár G. – Veselinovic (Kink, 46.). Vezetőedző: Sivic Tomislav.

FC Lokomotiva Kosice: Breda (Kovalik, 46.) – Cmarko, Horváth L., Pavúk, Dicky – Harvila (Cicman, 46.), Korijkov (Kolek, 46.) – Zajac, Chmelo (Hejnus, 57.), Gáll (Karas, 46.) – Sovic (Jano, 46.). Vezetőedző: Albert Rusnák.

G.: Strestík (40.), Tóth B. (75.), Kink (86.).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!