Mezőkövesd hírei

2016.12.07. 10:03

MKC: Az edző fő bűne az eredménytelenség

Mezőkövesd - Már csak egy dobása van Molnár Ferencnek, a Mezőkövesdi KC volt vezetőedzőjének.

Mezőkövesd - Már csak egy dobása van Molnár Ferencnek, a Mezőkövesdi KC volt vezetőedzőjének.

A szakvezetőt hétfőn este menesztették: az elbocsájtó „szép üzenetet” Mata Tibor klubelnök – Csiger Lajos elnökségi tag jelenlétében – adta tudtára.

Nagymértékben

– Elöljáróim azt a döntést hozták, hogy leváltanak, sőt drasztikus változásokat eszközölnek a keretünkön is – kezdte Molnár Ferenc, majd így folytatta: – Elküldésemet nem vártam, úgy gondoltam, hogy először a kerethez nyúlnak majd, de természetesen elfogadtam a döntést, mást egyébként sem tehettem. Az én bűnöm elsősorban az öt egygólos vereség volt, ezek a vesztes csaták nagymértékben hozzájárultak a menesztésemhez. Úgy gondolom, hogy szakmailag kihoztam magamból, amit lehetett, de ezzel az állománnyal kudarcot vallottam. Lehetséges, hogy erélyesebben és nagyobb hanggal kellett volna fellépnem a fiúkkal szemben. A játékosok közül néhányan nem fogadtak el mint szakvezetőt, bár alapvetően harmonikusan dolgoztunk együtt, de fehéren-feketén kiderült, hogy hibáztam: nem nyúltam drasztikus eszközökhöz.

A volt tréner ezután kijelentette, hogy nem félt a bukástól és nem gondolt a lemondásra sem.

– Bár az utóbbi elegáns lett volna, de megfogadtam, hogy akármi történik is velem, soha nem fogok megfutamodni. Igyekeztem kihozni magamból és a csapatból a maximumot, a tabella azonban beszédes, ezen nincs mit szépíteni. Egy rossz szereplés esetén mindig a sárkány fejét követelik, most pedig én voltam a sárkány. A menesztés valamennyi edzői karrierben benne van, tőlem sokkal nagyobb neveket is elért már a végzet, így a történtekbe biztosan nem fogok belebetegedni.

Arra a kérdésre, hogy a múlt szombat esti népharag hozzájárult-e a vesztéhez, Molnár Ferenc így felelt:

– A szurkolók változást akartak, az pedig teljesen mindegy, hogy ezt klub- vagy éppen szakvezetői szintre gondolták.

Világos célok

A leváltott vezetőedző nem érzi azt, hogy elküldésével zátonyra futott a felnőttek közötti karrierje.

– Számomra mindig ez lesz az elsődleges cél. Akár Mezőkövesden, akár máshol, ha lehetőséget kapok rá. Most elméletileg a klubnál maradok, várhatóan az utánpótlás területén fogok dolgozni, de nem zárkórom el az esetleges megkeresések elől sem. Tanári munkámat egyetlen pillanatra sem adtam fel, jelenleg úgynevezett félállásban tanítok, és ha vissza tudok menni teljes státuszra, akkor ezt megteszem, bár év közben ez nem olyan egyszerű dolog.

A trénernek szóba hoztuk a kiesés-bennmaradás kérdését, erre így reagált:

– Az tény, hogy három győzelemre vagyunk a bennmaradást jelentő helyektől, de a bajnokság hosszú, a küzdelemsorozat még sok meglepetést is tartogathat. Az egyesek feltámadhatnak, a kettesek leülhetnek, és ki tudja, hogy melyik lesz a Mezőkövesdi KC. A realitás talaján maradva az viszont biztos, hogy borzalmasan nehéz, rögös út vár a társaságra és az utódomra. Azt nem tudom, hogy ki kerül a helyemre, de mindenképpen drukkolni fogok neki.

Elfogyó türelem, bizalom

„Négy fordulóval az idei zár­óra előtt mindenkivel elbeszélgettünk és akkor 6 pont volt az elvárásunk a hátralévő szakaszra – mondta Mata Tibor, az MKC elnöke. – Ez teljesen reálisnak tűnt, figyelembe véve az ellenfeleket, a párharcokat. Vácott szereztünk 1 pontot, és ekkor azt gondoltuk, hogy tervünk megvalósulhat, ezért tovább élt a bizalom, a türelem. Hozzánk jött a Komló és a nagyon várt győzelemmel szemben, a „majdnem” döntetlen helyett időn túli hetesből kapott góllal kikaptunk. Ekkor újra leültünk tárgyalni és még mindig bizakodtunk. Úgy döntöttünk, hogy a már említett bizalmat fenntartjuk az idei utolsó két fordulóra is. A Budakalász ellen azonban megint veszítettünk egy góllal, és ekkor bezárult az ajtó. A csapat nem tudott bizonyítani, ennek következtében elfogyott a türelmünk, és új fejezetet nyitottunk. A vezetőedző leváltásáról döntöttünk és mivel csak december 17-én lesz az egri fellépésünk, abban hiszünk, hogy a majdani új ingerek hozhatnak az együttes életében valamilyen változást. Három játékostól meg kell válnunk, ők eddig semmit nem produkáltak, a helyükre ütőképes sportolókat akarunk hozni. Az új szakvezetőt akkor jelentjük be, ha a szerződésén már megszáradt a tinta. Ez egy vagy két nap alatt várható.”


Szerdán: Ligakupa

B csoport, 3. forduló

Mezőkövesdi KC – PLER Budapest (szerda, Mezőkövesd, 18.00)

Molnár Ferenc leköszönő vezetőedző: – Nagyon szeretnék győzelemmel távozni a Mezőkövesdi KC vezetőedzői pozíciójából, a sikerért így – remélem, hogy a fiúkkal egyetemben – mindent megteszek. Nehéz a helyzetünk, ugyanis várhatóan több sportolót elküldenek tőlünk, vagyis kevesebben leszünk. A PLER ellen Budapesten egy góllal nyertünk, most pedig mindenkinek játéklehetőséget adok, abban bízom, hogy a csapat megmutatja, nem felejtett el játszani.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!