Mezőkövesd hírei

2016.11.18. 10:18

Szerb-magyar védőt igazolt a Mezőkövesd Zsóry FC

Mezőkövesd - Mihailo Milutinovic is szerződést kapott a Mezőkövesd Zsóry FC együttesétől.

Mezőkövesd - Mihailo Milutinovic is szerződést kapott a Mezőkövesd Zsóry FC együttesétől.

A magyar labdarúgó-válogatott legutóbbi két vb-selejtezője közötti időszakának legeredményesebb honi NB I-es labdarúgócsapata, a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája tovább erősítette keretét.

A sárga-kékek szerződést kötöttek Mihailo Milutinoviccsal, a szerb és magyar kettős állampolgárságú 21 éves védővel, aki a múlt héten érkezett hozzájuk próbajátékra. Ahogy arról már beszámoltunk, a 185 centi magas labdarúgó a múlt heti Jászberényi FC elleni felkészülési mérkőzésen lépett először pályára a matyó csapatban, és a következő meccse akár a szombaton 15.30-kor a Mezőkövesdi Városi Stadionban megrendezendő Videoton FC elleni bajnoki is lehet, ugyanis a szabadon igazolható játékost – akinek előző klubja a portugál Braga volt – fél plusz két évre szerződtette a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája.

27 fős lett

Érdekesség, hogy a bajnokságban négy meccs óta veretlen, három győzelem után egy idegenbeli döntetlent elkönyvelő kövesdi gárda azok után szerződtette a labdarúgót, hogy előtte – a végül Diósgyőrben kikötő – lett válogatottat, Vitalijs Jagodinskist is tesztelte, de neki nem kínáltak szerződést, és azzal együtt döntött Milutinovic megtartása mellett, hogy a Bragában nem kapott lehetőséget, vagyis nem lehet róla azt mondani, hogy játékban lenne.

A jelenleg az NB I 6. helyén álló Mezőkövesdi Zsóry FC csapata, akik mindössze 5 pontra vannak a tabellán a 3. helyezett Ferencvárosi TC-től, és 7 pontra távolodtak el a még kiesést jelentő 11. helytől, ezzel 27 fősre növelte keretének létszámát. Amelynek érdekessége, hogy Milutinovic érkeztével immár 12 olyan játékosuk van, aki nem Magyarországon született, de közülük öten magyar állampolgársággal is rendelkeznek. Az újonnan szerződtetett belső védő mellett a felvidéki Fótyik, a cseh után magyarrá is lett Strestik, az egykor csak romániai Nicorec, valamint a Szerbiából honosított Pauljevic hazánk állampolgára is. Ez azt jelenti, hogy a „színtiszta” külföldinek a kövesdiek keretéből csak a mali-i Diallo, a kameruni Mevoungou, a horvát Bacelic-Grigic, a cseh Vosahlik, az észt Kink és két a szlovák, Tujvel és Hudák számít.

ÉM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!