Mezőkövesd hírei

2016.11.21. 13:32

Mezőkövesd Zsóry FC: Megint nagyot dobtak

Mezőkövesd - Folytatta remek szereplését a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Mezőkövesd - Folytatta remek szereplését a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

A hazaiak nyugodtan várhatták a pontvadászat 16. fordulóját, hiszen korábban, négy egymást követő találkozójukon sem kaptak gólt és mivel 10 ponttal gazdagodtak, előkelő helyre ugrottak a táblázaton. Pintér Attila szokásos alapcsapatát küldte a csatába, csupán Tóth B. kezdők közé jelölése okozott némi meglepetést. A székesfehérváriak a kezdés előtt magabiztosak voltak, sportigazgatójuk, Kovács Zoltán magabiztos játékot és 3 pontot remélt.

Jókor jött a vezetés

Videoton-helyzetekkel indult a meccs, majd kiegyenlített játékot követően hamar vezetést szerzett a hazai alakulat és ez nyugtatólag hatott Hudákékra. Náluk mindig volt, akit harcba lehetett dobni, ennek jegyében Molnár G. és Kink koprodukcióban hozta össze az első találatot. Innentől kezdve a dobogóra vágyó vendégeknek kellett futniuk az eredmény után és Feczesinék próbálkoztak is, de a kövesdiek védelme jól állt a lábán. Mindkét gárda arra törekedett, hogy a kapuba juttassa a labdát, ennek szellemében jó iramú, színvonalas, taktikai fogásokkal fűszerezett és küzdelmes volt a játék, amelyet kemény párharcok is jellemeztek. A gyakori ütközések következtében gyakran kellett ápolni a labdarúgókat (a második félidőben Fiola egy ütközés után még „véradónak” is jelentkezett), ebben az időszakban négyszer a sárga lap is villant a játékvezető kezében. Érett futballt mutatott be a borsodi gárda: Szelesék, ha kellett, romboltak, ha labdát szereztek, akkor pedig magabiztosan hozták ki és szervezetten építkeztek. A gyepen semmiféle különbség nem látszott a mezőny egyik legjobb állományával (és legnagyobb költségvetésével) rendelkező Videoton javára, a fehérvári sztárok semmi különöset nem nyújtottak. Egyenlítő góljukat ugyan összehozták, de azt már megszoktuk a kövesdiektől, hogy akkor sem esnek össze, ha nagy ritkán, „véletlenül” a kapujukba kerül a labda. Már az első negyvenöt perc után látni, érezni lehetett, hogy izgalmas második félidő vár a csapatokra és amelyik gárda képes lesz még egy gólt összehozni, három ponttal gazdagodik majd.

Strestik döntött

A folytatásra Pintér Attila cserét eszközölt, Tóth B. helyére Bacelic-Grgicet küldte be, aztán később Molnár G.-t Pauljevicre cserélte. A nézők elégedetten figyelték az eseményeket, a nyílt sisakos futballt és hiába volt egészen a hajráig 1-1 az állás, a csapatok győzelemre törtek, minden idegszálukkal a hálók bevételére összpontosítottak. A Mezőkövesdnek nem akadt gyenge pontja: valamennyi játékosa kiemelkedően teljesített, talán olykor Di­allo adta meg magát néhányszor, vele szemben viszont a túlerő győzedelmeskedett. A sárga-kékek csapatként is remekül funkcionáltak és az ügyességük révén kikaparták magunkat az országos visszhangot kiváltó győzelmet. Gyorsan végeztek el egy szabadrúgást, melynek végén Strestik BL-színvonalú találattal tette le névjegyét. A Mezőkövesd Zsóry FC hetek óta szárnyal, öt meccs óta veretlen, a zsinórban gyűjtött 13 szerzett pontja és a mindössze egy bekapott gólja pedig azt jelzi, hogy a kisvárosnak már kiválóan összerakott nagy csapata van és ez a tény mindenképpen Pintér Attila vezetőedző és stábjának szakmai munkáját dicséri. Az újonc tehát teljesen megérdemelten újabb skalpot szerzett, megint nagy ünneplésben részesült és ha így folytatja, még rengeteg örömet szerezhet híveinek.

Az MLSZ elnöke örült és gratulált

A találkozót megtekintette dr. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, aki a Budapestre való visszautazása előtt kérdésünkre – Miként vélekedik a mérkőzésről? – a VIP-ben ezt mondta: – A szövetség elnökeként már harmadszor járok ebben a stadionban. A mostani mérkőzés remek volt, ennek kifejezetten örülök, így a közönség igazán elégedett lehetett a látottakkal. A nyílt sisakos összecsapáson a hazaiak mindvégig offenzív játékot mutattak be, sikerükhöz gratulálok és további sok sikert kívánok nekik. Ugyancsak elismerésemet fejezem ki Tállai András elnök úrnak ehhez a remek látványt nyújtó stadionhoz.



Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Videoton FC

2-1 (1-1)

Mezőkövesd, 2005 néző. V.: Vad II (Albert I., Berettyán).

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (7) – Vági (6), Hudák (6), Szeles (5), Gohér (6) – Mevoungou (6), Tóth B. (5) – Molnár G. (6), Strestik (7), Kink (6) – Diallo (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Videoton FC: Kovácsik (5) – Nego (5), Vinicius (5), Fiola (5), Szolnoki (5) – Hadzic (5), Juhász R. (5), Pátkai (5) – Lazovic (6) – Scepovic (6), Feczesin (4). Vezetőedző: Henning Berg.

Csere: Tóth B. helyett Bacelic-Grgic (5) a 46., Molnár G. helyett Pauljevic (5) az 58., Pátkai helyett Géresi (5) a 60., Kink helyett Vosahlik (-) a 74. percben.

Sárga lap: Lazovic a 15., Szeées a 18., Pátkai a 33., Hadzic a 41., Nego az 56. percben.

Gólszerző: Kink (1-0) a 9., Scepovic (1-1) a 27., Strestik (2-1) a 86. percben.

Pintér Attila: – Azt senkinek nem kell mondani, hogy a Videoton milyen játékosállománnyal rendelkezik, hiszen azt mindenki tudja, hogy az FTC-nek és a mostani ellenfelünknek olyan kerete van, amelyet a maradék tíz klub meg sem tud közelíteni. Ez a győzelem óriási dolog egyesületünk életében, miként az is, amit hétről hétre a játékosok és a szurkolók tesznek a klubért. Mindkét csapat előtt kalapot emelek, hiszen az egymás nélkül nem megy. Az együttesek győzelemre játszottak, mi a második félidőben több labdát szereztünk és több párharcot nyertünk. Boldog emberek járnak a városban és öröm, hogy jól érzik itt magukat a nézők. Tudva, hogy milyen csapatot vertünk meg nem érdemtelenül, csak gratulálni tudok mindenkinek.

Henning Berg: – Az kétségtelen, hogy nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Az első félidő még elment, már ebben a szakaszban meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, ugyanis sok helyzetünk volt és szép gólt is szereztünk. Viszont könnyű találatot szerzett az ellenfelünk, majd a szünet után némileg változtatott a Mezőkövesd, ennek következtében kiegyenlítettebb lett a mérkőzés. Lehetőségeink ekkor is voltak, bár a második félidőben a Mezőkövesd is többet veszélyeztetett. A második gólt olcsón adtuk, és ezen a szinten ilyet hibát nem lehet véteni. Az a tapasztalatom, hogy az első félidőben jobban ki kellett volna használnunk a helyzeteinket és a gólokhoz hasonló szituációkat pedig a jövőben ki kell védekeznünk.


A gólok története

9. perc: Molnár G. a jobb oldalról ballal ívelt a 16-oson belülre. A labdára Kink ugrott fel és Negót megelőzve 8 méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 1-0.

27. perc: Lazovic ugratta ki a leshatáron lévő Scepovicot, akinek közelében Szeles elcsúszott, a csatár átvette a labdát, majd 12 méterről a kapu bal oldalába helyezett, 1-1.

86. perc: Bacelic-Grgic gyorsan elvégzett szabadrúgása után Strestik átvette a labdát, majd jobbról, 12 méterről jobbal, éles szögből a jobb felső sarokba bombázott, 2-1.


A bajnokság állása

1. Vasas 16 9 4 3 26-15 31

2. Videoton FC 16 8 3 5 35-18 27

3. Ferencváros 16 7 5 4 31-24 26

4. Budapest Honvéd 16 7 4 5 25-16 25

5. Mezőkövesd Zsóry FC 16 6 5 5 18-20 23

6. Swietelsky-Haladás 16 6 4 6 19-20 22

7. Újpest FC 16 5 7 4 26-24 22

8. Debreceni VSC 16 5 5 6 20-22 20

9. MTK Budapest 16 4 6 6 10-17 18

10. Paksi FC 16 3 8 5 15-21 17

11. Diósgyőri VTK 16 4 3 9 21-33 15

12. Gyirmót FC 16 3 4 9 8-24 13

A 17. forduló programja

November 26., szombat

  • 15.30: Swietelsky Haladás – Debreceni VSC (Sopron)
  • 15.30: Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC (Kecskemét)
  • 15.30: Ferencváros – Gyirmót FC
  • 15.30: Budapest Honvéd – Vasas FC
  • 15.30: Diósgyőri VTK – Paksi FC (Mezőkövesd)
  • 18.00: Videoton FC – MTK Budapest (Felcsút)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!