Mezőkövesd hírei

2016.07.03. 12:32

Százéves lett a Modine

Mezőkövesd - Tortával ünnepelték a világcég fennállásának századik évfordulóját Mezőkövesden.

Mezőkövesd - Tortával ünnepelték a világcég fennállásának századik évfordulóját Mezőkövesden.

A vállalat fennállásának századik évfordulóját ünnepelte világszerte a Modine. A cég magyarországi központja Mezőkövesden van, az ottani gyárban több mint négyszázan dolgoznak. Németh Zoltán, a Modine Hungária Kft. ügyvezetője fölelevenítette a vállalat elmúlt száz évét, az alapítástól a világválságon keresztül a folyamatos kihívásokon át a világcéggé válásig. Az ünnepségen ajándékot kaptak a dolgozók, s persze egy tortát is felvágtak. A kövesdi egység egyébként idén huszonöt

éves.

Új csarnokot építünk, már elkezdődött az épület tervezése." Németh Zoltán

– Száz éve alapította Arthur B. Modine a céget, amely folyamatosan fejlődik, s ez remélhetőleg a jövőben is folytatódik. Egyszemélyes vállalkozásként indult, s mára globális vállalattá nőtte ki magát, jelen van Észak- és Dél-Amerikában, Európában, indiai és kínai gyáraival pedig Ázsiában is terjeszkedik – mondta el Németh Zoltán.

Bővülő portfólió

Elárulta, Mezőkövesden haszonjárművekbe gyártanak hőcserélő termékeket. Örvendetes fejlemény, hogy a portfóliójuk bővül, alumínium alkatrészeket gyártanak immár nem csupán kamionokba, buszokba, hanem személygépkocsikba is.

– A 2011-ben épült új csarnokban van szabad helyünk, ahol a gyártás elkezdődhet. További terv, hogy egy új csarnokot építünk. Folyamatban van a terület megvásárlása, s megkezdődött az épület tervezése. Jövő nyárra elkészülhet az építmény, s megkezdődhet a gépek betelepítése. Több száz fővel bővülhet az alkalmazotti létszámunk – számolt be a részletekről Németh Zoltán. Mint mondta, a következő évek fejlesztéseire húszmillió eurós keret áll rendelkezésükre, ennek felét használnák föl az új csarnok megépítésére és a gépek beszerzésére. A cég részt vesz a szakmunkások képzésében és a Miskolci Egyetemmel karöltve a felsőoktatási duális képzésbe is bekapcsolódik.

- ÉM-TB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!