Mezőkövesd hírei

2012.09.20. 17:15

Tour de Mezőkövesd

Mezőkövesd - Az esős, hűvös időjárás ellenére nagy sikerrel zárult a rangos sportesemény.

Mezőkövesd - Az esős, hűvös időjárás ellenére nagy sikerrel zárult a rangos sportesemény.Ötszáz kerékpáros, 350 gyalogló, valamint 70 kisgyermek vett részt az idei, immár nyolcadik alkalommal megrendezett Tour de Mezőkövesden.

Az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan szeptember második hétvégéjén a kerékpárosok és a gyalogosok vették birtokukba Mezőkövesd főterét, főutcáját. A szervezők ez alkalommal is változatos programmal várták a rendezvényre kilátogatókat. A kerékpáros és a gyalogló körökre délelőtt 10 órától lehetett nevezni egészen a futamok kezdetéig. A délelőtt során a helyszínre kilátogatók láthattak egy nyolc darab Bosch fúróval hajtott elektromobil autót, valamint közlekedéssel kapcsolatos totót tölthettek ki a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság sátrában.

Sportos bemutatók

Minden évben különböző sportos bemutatók is helyet kapnak a Tour de Mezőkövesd programjában. Ennek keretében mutatkozhattak be a rendezvényen első alkalommal a mezőkövesdi zumbások, akik a csepergő eső ellenére fergeteges hangulatot teremtettek a város főterén, amely odavonzotta az érdeklődőket.

A táncos lábú, vidám zumbás lányok után Tállai András országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért felelős államtitkár nyitotta meg hivatalosan a nyolcadik Tour de Mezőkövesdet. Tállai András kiemelte, hogy az egészséges élethez nélkülözhetetlen a sport. Hozzátette, hogy a rendezvény népszerűsége abban rejlik, hogy Mezőkövesden történelme van a kerékpározásnak, és ez az esemény erre a hagyományra építkezik. Az államtitkár szavai után Szerencsi Árpád rendőr alezredes, a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság hívta fel a kerékpárosok figyelmét a betartandó közlekedési szabályokra. Ezt követően kezdetét vette a 9 km-es kerékpáros kör, amin összesen mintegy ötszázan vettek részt. Az indulók korosztályi összetétele vegyes volt, hiszen gyerekek, tinédzserek, felnőttek, idősek is részt vettek rajta. A hosszú és technikás kört elsőként Gáspár Viktor tette meg.

A kerékpárosok után a gyaloglásé lett a főszerep, hiszen 3 órakor elrajtolt a 2, a 4 és a 8 km-es gyalogos kör is, amelyen idén háromszázötvenen vettek részt. Az indulók közül 220 mozogni vágyó választotta a leghosszabb, nyolc kilométeres távot. Ez a kör a Hősök teréről indult, a forduló a Rózsa étteremnél volt, majd onnan tértek vissza a gyalogosok a kiindulási ponthoz.

A sporteseményen Csiger Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke is részt vett, aki mind a kerékpáros kört, mind pedig a 8 km-es gyaloglást is teljesítette.

A 8 kilométeres távot jelképesen egy 10 éves fiú nyerte meg, aki szinte az egész utat futva tette meg.

A gyaloglás után pihenésképpen tekinthették meg a Funkcionális Fitness bemutatót, amelybe a lelkes közönség be is csatlakozhatott. A jelenlévőknek Pap Zoltán instruktor mutatta be a Kövesden még újdonságnak számító sportág fontos jellemvonásait.

Ezt követően pedig a 6 év alatti gyermekek vették birtokukba az aszfaltot. A kicsiknek kiírt kategóriában a gyerekek biciklivel, kismotorral vágtak neki a távnak. Az ő részvételüket kis ajándékcsomagokkal jutalmazták a szervezők.

A mezőkövesdi zumbás csapat közkívánatra egy újabb, 15 perces ízelítőt mutatott be a tombolasorsolásra izgatottan várakozó népes közönségnek.  Az est és a rendezvény zárása a támogatók által felajánlott nyeremények kisorsolása volt.

-MZS-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!