Mezőkövesd hírei

2012.03.05. 11:11

A toxikológia története Mezőkövesden

Mezőkövesd - Dr. Zacher Gábor rengeteg érdekes esetről, valamint felfedezésről számolt be.

Mezőkövesd - Dr. Zacher Gábor rengeteg érdekes esetről, valamint felfedezésről számolt be.„A varázsgombáktól a kémiai terrorizmusig” címmel tartott előadást dr. Zacher Gábor a toxikológia 10 000 éves kultúrtörténetéről. Az eseménynek a mezőkövesdi Könyvtár adott otthont február 22-én. Az ország egyik legismertebb toxikológusának az előadása Mezőkövesd Város Önkormányzatának „A könyvtári szolgáltatások fejlesztése az élethosszig tartó tanulás szolgálatában” című pályázatának keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A szakember vezetésével a toxikológia őskorától, azaz i. e. 10 000-től az őskori gombakultúráktól kezdve az elsőként megjelenő kémiai hadviseléseken át a modernkor mérgezéseit tanulmányozva egy jelentős részt ismerhettek meg a jelenlévők az előadás keretében. Dr. Zacher Gábor rengeteg érdekes esetről, valamint felfedezésről számolt be.

Lebilincselő előadás

A szakember a növény, valamint az állatvilág toxikus anyagokat termelő fajtái és fajai mellett a történelemből ismert bájitalkeverőkről, valamint legjelentősebb toxikológusokról is említést tett. Emellett a tudomány és technikai fejlődésnek köszönhetően rejtélyes mérgezéses megbetegedésekről és halálesetekről rántotta le a leplet. Az említett esetek kapcsán szó esett többek között olyan ismert művészekről is mint például Michalengelo, vagy Beethoven, de a világ nagy természeti katasztrófái mellett az 1986-os csernobili atomerőmű balesete és az 1995-ös tokiói merénylet is terítékre került. A két órás lebilincselő előadás során említett eseteken kívül, sok olyan rejtélyes eseményt tartogat a történelem, melyek mind a mai napig válaszra várnak.

-BK-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!