Mezőkeresztes hírei

2017.07.24. 17:35

Vigadtak a hétvégén Mezőkeresztesen

Mezőkeresztes - A Mezőkeresztesi Vigasságokon ismert zenekarok léptek föl, s ellátogatott a rendezvényre Koncz Gábor színművész is.

Mezőkeresztes - A Mezőkeresztesi Vigasságokon ismert zenekarok léptek föl, s ellátogatott a rendezvényre Koncz Gábor színművész is.

Mezőkeresztes Kétnapos Vigasságokat tartottak a hétvégén Mezőkeresztesen. Szombaton délelőtt kezdődtek a programok a hagyományos Dávid János Főzőversennyel, illetve a Jakab Miklós Fogathajtó Versennyel, kispályás focival, motorkiállítással és gyerekjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, egészségügyi mérésekkel.

A színpadot délben vették birtokba a fellépők, így többek között a Mezőkeresztesi Férfikórus, a Szomolyai Borbarátok Köre, a Szent Erzsébet Nyugdíjas Klub, a helyi citerazenekarok, Rokker Zsoltti, Pál Dénes, valamint a Balkan Fanatik, este pedig retro discot rendeztek B. Tóth Lászlóval. Vasárnap estére ismét neves előadók maradtak, így például a Desperado, valamint Kowalsky meg a Vega. Az eseményt tűzijáték zárta.

Az esemény meglepetés vendége volt Koncz Gábor Kossuth-díjas színművész, a város szülötte, aki épp a fellépések közötti kevés pihenőidejét töltötte Mezőkeresztesen. Mint mondta, bár 18 évesen elkerült innen, azóta is még mindig ide jár haza. Visszaemlékezett a hajdani vadászatokra is.

A színművész két verset is elszavalt a népes közönségnek, Sajó Sándor: Magyarnak lenni, valamint Veres Péter: Ha nem lehettél szálfa című költeményekkel hívta föl a figyelmet a magyarság megőrzésének fontosságára. Kiemelte, az ország évente két mezőkeresztesnyi lakossal fogy. T. B.

ÉM-TB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!