Mennyi aláírás gyűlt össze az Ifiházért?

Mennyi aláírás gyűlt össze az Ifiházért?
Miskolc – Már több ezren támogatták aláírásukkal azt a kezdeményezést, amelyet a MSZP miskolci szervezete indított az Ifjúsági Ház megmentéséért.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a júniusi testületi ülésen dr. Kriza Ákos polgármester elmondta, hogy az ifiházat elköltöztetik jelenlegi helyéről, hogy ott rendészeti-rendőrségi operatív központot hozzanak létre.

„Elfogadhatatlannak tartjuk dr. Kriza Ákos döntését és határozottan kiállunk az Ifjúsági Ház megmaradása, fejlesztése érdekében. Felszólítjuk a városvezetést, hogy a kameraközpontnak máshol keressen helyet! Mivel az elmúlt napokban nagyon sokan kerestek minket, hogy akadályozzuk meg a város kulturális életének további leépítését eredményező döntést, ezért úgy döntöttünk, hogy széles körű összefogással aláírásgyűjtést kezdeményezünk az Ifjúsági Ház megmentéséért” – fogalmazott dr. Varga László szocialista országgyűlési képviselő.

Ellenzik

Azt is elmondta, az aláírásgyűjtések során egyértelművé vált, hogy a miskolciak többsége ellenzi az ifiház elköltöztetését.

Kérdésünkre, hogy a szocialistáknak mi a tervük az aláírásgyűjtéssel, az országgyűlési képviselő válasza az volt, hogy ez egyfajta petíció, amivel azt szeretnék elérni, hogy maradjon helyén a fél évszázados intézmény.

ÉM-NSZR


Ifiház: Táncosok ki, rendészek be…

Ifiház: Táncosok ki, rendészek be…

Lesz a belváros közelében olyan épület, ahová az Ifiház költözne?– teszi fel a kérdést olvasónk.

 

Miért kell új hely az Ifiháznak?

Miért kell új hely az Ifiháznak?

„Egy normális megoldás van, ha hagyják őket dolgozni.”

 

 

Mi lesz az ifiházzal? Másra kell az épület…

Mi lesz az ifiházzal? Másra kell az épület…

A rendészetnek azért fontos az épület, mert stratégiailag jó helyen van.

 

Ifjúsági Ház: Költözik? Megszűnik?

Ifjúsági Ház: Költözik? Megszűnik?

Az Ifjúsági és Szabadidő Ház is téma volt a júniusi miskolci testületi ülésen, a képviselők ugyanis kaptak egy levelet Csóka Edit szakszervezeti titkártól, amiben megfogalmazta, attól tart, hogy az intézmény meg­szűnik, mert a rendészet kapja meg az épületet.