boon-sportoldal

2011.06.10. 12:12

Tiszaújváros: Magyar Utánpótlás Gála

<p>Tiszaújváros - Az augusztus 6-14. között Tiszaújvárosban megrendezendő 13. TVK Triatlon Nagyhét sport, gasztronómiai és szórakoztató programsorozat az idei évben is tartogat újdonságokat, melyek egyike a Magyar Utánpótlás Gála.</p>

- Az olimpiai kvalifikációs, ráadásul jubileumi 15. ITU Triatlon Világkupa „elő-délutánján”, augusztus 13-án, szombaton tartjuk az immár hagyományos ETU Junior Triatlon Európa-kupa futamot – tudtuk meg Márkus Gergely versenyigazgatótól, a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) sportigazgatójától. - A verseny idén is Tiszaújváros szívében lesz, az úszás a Dísztóban, a kerékpározás és a futás pedig részben a másnapi világkupa pályáján. Újdonságnak számít, hogy –  eltérően az eddigi gyakorlattól - most hagyományos sorrendben és módon teljesítik majd a sportolók a triatlont, nem pedig az elmúlt években megszokott „mix” formában. Mivel a Dísztó mérete változatlan maradt, így a versenyzőket két előfutamba sorsoljuk. Az előfutamok egymástól elkülönítve 14 órakor indulnak, a versenyzőknek a sprint táv 2/3-át kell teljesíteni, mely 500 m úszást, 13 km kerékpározást és 3,3 km futást jelent. A két előfutamból a legjobb 12-12 helyezett és még 1 további legjobb idő kerül a fináléba, ahol így 25 triatlonos  indulhat. Ekkor már csak az  1/3 sprint táv vár a mezőnyre, három órával az előfutam után, 17 órakor. Ismerve a lelkes tiszaújvárosi közönséget, olyan fergeteges hangulat fogadhatja a résztvevőket, melyet eddig talán még nem éltek át soha. Az FSA Vision jóvoltából a legjobbak között 1.000 Euro pénzdíjat osztunk szét, mely meghaladja a legtöbb hazai triatlonverseny pénzdíjazását.

Először bizonyíthatnak

- A fiatalabbak, a serdülő, illetve gyermek korosztály képviselői sem maradnak ki az idei tiszaújvárosi triatlon forgatagból, mert ebben az évben először megrendezzük számukra a Magyar Utánpótlás Gálát, melyre a junior Ek-futam  selejtezői és döntői között kerül sor – folytatta a negyedik olimpiájára készülő tiszaújvárosi sportvezető.  - A  hazai gyermek és serdülő ranglista első 16-16 helyezettje  augusztus első hétvégéjén, Fadd-Domboriban kap automatikus meghívást gálánkra. A várhatóan maradandó élmény mellett – hiszen ők is a világkupa célkapuján futnak be – a legjobbak a junior Európa-kupát is meghaladó ajándékokra számíthatnak. Szintén az FSA Vision jóvoltából az 1-12. helyezettek értékes tárgyjutalomban részesülnek, összesen 650.000 Forint értékben. Természetesen senki nem megy haza üres kézzel, hiszen minden induló a viadal egyedi emblémázott pólóját kapja. Azon sportolók, akik pénteken érkeznek, az elit versenyzőkkel együtt, meghívást kapnak a tészta-partira is.  Míg a junior Ek magyar indulói kedvezményes nevezési díj fejében, addig a fiatalabbak  díjmentesen indulhatnak a futamokon. Ezzel is segítjük az érintett hazai klubokat. Egyfajta zárszóként: mindenkit szeretettel várunk  augusztus 6-14. között a 13. TVK Triatlon Nagyhétre, ezen belül pedig augusztus 13-án, a Magyar Utánpótlás Gálára!

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!