Magyarország

2019.02.22. 19:03

A palántázás időszaka a február közepe, vége

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sorra vesszük, milyen aktuális tennivalók lehetnek a 8. naptári héten.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Sorra vesszük, milyen aktuális tennivalók lehetnek a 8. naptári héten.

A fűtetlen fóliába továbbra is vethetjük a hónapos retket szakaszosan. Rendszeresen öntözzük, ami azt jelenti, hogy a felső 10–15 cm-es talajréteget tartsuk nedvesen. Enyhe, napos időben szellőztessünk is.

Csak óvatosan!

Ahogy a korai karalábé vetése is aktuális, egy esetleges hideg a magszárképződésre serkenti a növényt, ezért a fátyolfólia is legyen kézközelben. Legfőképp az éjszakai fagyok okozhatnak lehűlést a fűtetlen fólia alatt is.

Akik beltérben már a hónap elején elvetették a paprika és paradicsom magokat, azok kezdhetik a tűzdelést, mikor a 2–4 leveles állapotot elérték a palánták. A fejes, kel- és vörös káposztát is vethetjük – fólia alatt. Vethetünk még palántának paradicsomot, paprikát, még nem vagyunk vele elkésve. Ellenőrizzük a hagymás, gumós növényeinket a teleltetőben (dália, kardvirág, kánna, begónia). Túl száraz helyen megfonnyadnak, ha sok a nedvesség, megrothadnak. Szükség szerint szellőztessünk, illetve a tárolóhomokot nedvesítsük meg. Ellenőrizzük a teleltetőben lévő dézsásainkat is, szükség szerint öntözzük.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!