Magyarország

2018.08.02. 09:23

Történelmi jelentőségű-e a forint?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hetvenkét éve, ­augusztus 1-jén vezették be – ez a forint napja.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hetvenkét éve, ­augusztus 1-jén vezették be – ez a forint napja.

A jeles nap alkalmából tettük fel a kérdést: ki mennyire elégedett a jelenlegi fizetőeszközünkkel?

Nagy Nándor színházi korrepetitor és zeneszerző azt mondta: a kérdés összetett, további kérdéseket fogalmazna meg.

– A közelmúltban először az euró bevezetése kapcsán merült föl, hogy megváltozik a pénznemünk. El lehet rajta gondolkodni, hogy ez vajon a bérek emelkedésével járna-e és felpörgetné-e a gazdaságot. A külföldi tapasztalataim sokszínűek, természetesen léteznek olyan országok, ahol jelentős drágulással járt a váltás. Bennem továbbra is ott a dilemma, hogy nálunk milyen okok hatottak abba az irányba, hogy a forintnál maradtunk – mondta el érdeklődésünkre.

Biztonságos pénznem

Nemes Györgyné elégedett a mostani helyzettel.

– Örülök neki, hogy még forintot használunk. Az emberek megszokták már, és szerintem nehezen állnánk át másra, különösen az idősek. A devizahitellel nekem rengeteg rossz tapasztalatom van, mai napig fizetem. Jobb lett volna a kezdetektől forintosítva felvenni, biztonságos pénznemnek tartom a jelenlegit.

A magyarban bízna

Egy középkorú férfi hasonlóképpen véli.

– Egyelőre nem tudok jobbat, mint a forint, nem elég erős a gazdaságunk az euróhoz, és a magyar hitelekben bíznék jobban – zárta a beszélgetést Orbán Béla.

ÉM-DA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!