Magyarország

2018.03.09. 07:14

Választás 2018 - „Összezártak mögötte”

Budapest - Fidesz: miért akarják ennyire kihozni a börtönből Czeglédy Csabát?

Budapest - Fidesz: miért akarják ennyire kihozni a börtönből Czeglédy Csabát?

Visszautasította a Kúria Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésével kapcsolatos felülvizsgálati kérelmét. A Kúria csütörtöki közleményében emlékeztetett: a legfőbb ügyész indítványával érintett ügyben a Nemzeti Választási Bizottság felfüggesztette Czeglédy Csaba Adrián független országgyűlési képviselőjelölt mentelmi jogát. A határozat szerint a döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

Felmutatott fotó

Sokan várnak választ Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől és a szocialista párt vezetésétől, igaz-e, hogy Czeglédy Csaba a DK és az MSZP megbízásából szervezte és finanszírozta Kész Zoltán független országgyűlési képviselő korábbi kampányát – közölte dr. Budai Gyula, a kormánypárt képviselője. A költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba, „az MSZP és a DK közös titkos pénztárnoka” korábban részt vett Kész Zoltán veszprémi választási kampányában, szervezte azt, és erős a gyanú, hogy finanszírozta is – mondta Budai Gyula.

Úgy fogalmazott: a börtönben ülő Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, aki „ellopta a diákok pénzét, bűnszervezetén keresztül” nemcsak politikai kampánymegrendeléseket teljesített az MSZP-nek és a DK-nak, de önmagukat függetlennek hazudó jelöltek kampányának a finanszírozásában is részt vett. Budai Gyula szerint ezt abból az elcsalt több mint 6 milliárd forintból tette, amit nem fizetett be a költségvetésbe. Ez a magyarázata, hogy Gyurcsány Ferenc és az MSZP összezár Czeglédy mögött, és ez a magyarázata, hogy ki akarták hozni őt a börtönből – mondta a Fidesz képviselője. A kormánypárti politikus végül felmutatott egy fotót, amelyen elmondása szerint az látható, hogy a 2015-ös veszprémi időközi parlamenti választás napján Kész Zoltán – aki végül megnyerte a szavazást – és Czeglédy Csaba egy veszprémi étteremben ebédel.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!