Magyarország

2018.03.29. 12:55

Húsvét - Hosszú hétvége jön rövid nyitva tartással

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Előreláthatóan a következő napokban az ünnepek előtt szokásos hosszabb sorállás várható. Az üzletek nyitva tartása a húsvéti időszakban a következők szerint alakul.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Előreláthatóan a következő napokban az ünnepek előtt szokásos hosszabb sorállás várható. Az üzletek nyitva tartása a húsvéti időszakban a következők szerint alakul.

Március 30. péntek: az üzletek zárva lesznek

Március 31. szombat: szokásos rendnek megfelelő

(egyes kisebb üzletek, iparcikk boltok zárva lesznek)

Április 1. vasárnap: az üzletek zárva lesznek

Április 2. hétfő: az üzletek zárva lesznek

A zárva tartási időszakban március 30. és április 1-2.) a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek:

• benzinkutak

• az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak

• önálló virágboltok

• újságosok

• édességboltok

• a vendéglátó- és szórakozóhelyek

• kisebb, jellemzően nonstop üzemelő boltok, illetve a trafikok, amennyiben maga a tulajdonos vagy a családtagja áll a pult mögé (a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezendő vásárokon, fesztiválokon az alkalmazottak is beállhatnak árusítani, mivel ezeket a programokat az ünnepekre szervezik, vagyis rendeltetésük indokolja)

Április 3-tól, keddtől a szokásos rendjüknek megfelelően fogadják az üzletek a vásárlókat.

A nyitva tartás változásáról az üzlet bejáraton kifüggesztett felirattal tájékoztatni kell a vásárlókat.

OKSZ a tavalyinál nagyobb húsvéti forgalomra számít, az ünnephez kötődő élelmiszerköltekezés (sonka, csokoládé, tojás, sütéshez-főzéshez valókból, italféleségekből) túllépheti az 50 milliárd forintot, de például a játékvásárlás, vagy a tavaszi jobb időjárással összefüggő költekezés is megugrik (szabadidő, kirándulás, kertészkedés, lakásfelújítás, tavaszi ruhatár).

A teljes kiskereskedelmi forgalom 100 milliárd forintnál is nagyobb összeggel bővülhet márciusban a januári-februári költekezéshez képest.

Tovább nő a kiskereskedelmi forgalom 2018-ban is, a húsvét az első időszak, amikor a januári, februári időszakot követően fellendül a forgalom.

Forrás: Élelmiszer Online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!