Magyarország

2018.02.18. 14:43

Idén is 760 forint a napidíj a síszezon első felében

Budapest - Megjelentek a félidős adatok az idei síbiztosítási szezonban.

Budapest - Megjelentek a félidős adatok az idei síbiztosítási szezonban.

A netrisk.hu adatai szerint a külföldre induló síelők naponta egy főre átlagosan 760 forintért kötöttek utasbiztosítást az idei síszezon első felében.

A tavalyi értékkel azonos

Ez az érték pontosan megegyezik a tavalyi szezonban tapasztalt hasonló értékkel, ám megfigyelhető, hogy ugyanazon díj mellett a kapott szolgáltatások mértéke, a biztosítási fedezet jellemzően magasabb, mint egy éve. Az átlagosan 5 napra szóló szerződéseket a sízők 69 százaléka osztrák, míg 11 százaléka szlovákiai úti céllal kötötte. A vezető online biztosításközvetítő portál statisztikái azt mutatják, hogy az ügyfelek – kihasználva az internetes biztosításkötés lehetőségeit – síbiztosításaik 39 százalékát az utazást megelőző napon, további 19 százalékát pedig az elutazás napján kötötték meg. A síbiztosítást kötők 69 százaléka az idei szezon első felében Ausztriába utazott síelni, miközben 11 százalék a szlovákiai sípályákra igyekezett. További 7 százaléknyian Franciaországot, 5 százaléknyian pedig Olaszországot választották célpontnak, a lista következő helyein Szlovénia, Lengyelország és Románia a sorrend.

Autóbusszal

A közeli célpontok miatt a síelőknek csupán elenyésző száma vett igénybe repülőt: több mint háromnegyedük autóval, míg a többiek zömmel autóbusszal utaztak. Divatba jött a motoros szán is.

A sízés és a snowboard mellett egyre szélesebb réteg érdeklődik a motoros szán, mint téli sporteszköz iránt. A netrisk.hu azt javasolja, hogy az érintettek az utasbiztosítási termék kiválasztásakor ellenőrizzék, hogy az adott termék nyújt-e fedezetet a motoros szánnal bekövetkező balesetekre, ez ugyanis nem magától értetődő. Van olyan biztosító is, amelyik ezt az eszközt éppen az elmúlt hetekben építette be biztosítási feltételeibe. Beépült a köztudatba a drága mentés is.

A netrisk.hu oldalain a síbiztosítást kalkulálók a különféle, kifejezetten a síeléshez kötődő szolgáltatások közül a legnagyobb arányban a sípályáról történő mentésre, illetve a helikopteres mentésre keresnek rá.

- ÉKN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!