Magyarország

2017.07.12. 10:38

Videó: Pincérként, pultosként dolgoznak a magyarok Nagy-Britanniában

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Szorgalmasan dolgoznak Nagy-Britanniában a magyarok. Ez derül ki a brit statisztikai hivatal friss felméréséből.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Szorgalmasan dolgoznak Nagy-Britanniában a magyarok. Ez derül ki a brit statisztikai hivatal friss felméréséből.

A 444.hu írta meg, hogy tanulmány készült nyolc közép-kelet európai ország polgárairól, akik közül a legnagyobb arányban a magyarok vállalnak munkát Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal friss felmérése szerint 81 300 magyar tartózkodik életvitelszerűen a szigetországban és több, mint 84 százalékuk dolgozik, jellemzően a vendéglátásban. Az RTL Híradó által megkérdezett munkaerő-közvetítő szerint egyszerűen azért, mert jól lehet keresni és munkatapasztalat sem szükséges.

Videó: RTL Klub


Elsírtam magam, ahányszor nekiálltam angolozni

Milyen érzés ötvenhét évesen csupa fiatal lengyel lány között egy csirkeüzemben dolgozni, és három unokát csak Skype-ról ismerni? Éva és Ildikó ötvenévesen döntöttek úgy, hogy külföldön kezdenek új életet. Mindketten egy anyagilag és érzelmileg is kilátástalan helyzetből menekültek. Egyikük sem utazott korábban szinte sehova, idegen nyelvet nem beszéltek, és bár néha saját maguk is megkérdőjelezték, vajon nem túl késő-e már nekivágni, mégis elindultak. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Nem akar huszadrangú csehóban gürizni…

A magyar fiatalok közül kétszer annyian tervezik idehaza a jövőt, mint valahol külföldön.

 

Hazatérés külföldről

Mind a külföldi munkavállalás, mind a hazatérés olyan döntés, amit HR-szakmai alapon nem lehet értékelni, mégis fontos tényező az álláskeresésben. Egyéni élethelyzetekről van szó, senki más nem ismeri jobban a körülményeket, mint akinek a döntést meg kell hoznia.

Videó: Ezermilliárd forintot utaltak haza külföldről a magyarok

Több mint ezermilliárd forintot küldtek haza a külföldön dolgozó magyarok egy év alatt - a KSH szerint. Ez történelmi rekord, az elmúlt hat évben megháromszorozódott a hazautalt pénz nagysága.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!