Magyarország

2017.07.06. 14:13

Videó: „Bohózatba” fulladt a vizes-vb sajtótájékoztatója

Budapest - Hamarosan kezdődik a vizes vb. A kormány világszínvonalú eseményt ígér, ez viszont a szervezők mai sajtótájékoztatóján egyáltalán nem látszott. Rögtön a kezdéskor elment a hang, és később sem tudták helyrehozni.

Budapest - Hamarosan kezdődik a vizes vb. A kormány világszínvonalú eseményt ígér, ez viszont a szervezők mai sajtótájékoztatóján egyáltalán nem látszott. Rögtön a kezdéskor elment a hang, és később sem tudták helyrehozni.

Rögtön az elején elment a hang, így a megjelent tíz stáb semmit nem tudott közvetíteni a nyilatkozatokból - számolt be róla a Hír TV. Hiába hallották ugyanis a helyszínen, hogy mit mondanak, az ilyen hangot nem lehet használni sem a televízióban, sem a rádióban. Emiatt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízottnak meg kellett ismételnie azt, amit addig mondott.

– Az a baj, tiszta kongós az egész, inkább így.

– Rendben, akkor ne variáljunk, mikrofon nélkül...

– Megtenné, hogy elkezdi elölről az egészet, merthogy hullámzott a hang, és nem sokan tudjuk használni; onnantól, hogy nem lehetett az interneten jegyet venni?

– Tehát jó napot kívánok, nagy tisztelettel köszöntök mindenkit a sajtótájékoztatón...

Így működik a világszínvonalú szervezés a gyakorlatban:

A hangosítást ezután sem hozták rendbe, emiatt minden újabb nyilatkozónál a nagyjából tíz stáb technikusainak oda kellett menniük átpakolni a mikrofonokat.

Többe kerül a vizes-vb megnyitója, mint a Sziget nagyszínpada az összes fellépővel

A közel 120 perces ünnepségre, amely kiemelt kormányzati projekt, összesen 3,4 milliárd megy el - derítette ki a Hvg.hu. Ez magában foglalja a helyszín kialakítására, a látványtechnikára és a művészeti közreműködőkre fordított pénzt is – írták a vizes vb szervezői a Hvg.hu kérdésére, részleteket azonban a szerződések értelmében nem közölhettek.

Összehasonlításul: a Sziget nagyszínpadának felépítése mindennel együtt 100 millióba kerül, az idei fellépőkre pedig 1,8 milliárdot költenek. Ebbe belefért Pink, a fesztivál történetének egyik legdrágább előadója és 27 további zenekar is - olvasható a Hír TV oldalán.

Forrás: hirtv.hu | hvg.hu.


A budapesti vizes vb helyszínéül szolgáló Duna Aréna akadálymentes, a kerekesszéket használók pedig online is megvásárolhatják jegyüket a jövő pénteken kezdődő sporteseményre - közölte Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!