Magyarország

2017.05.12. 15:06

Május végén utcára vonulnak a mentősök

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még ebben a hónapban utcára vonulnak a mentősök, miután kiderült, hogy a vártnál jóval kisebb béremelést kapnak januárban.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még ebben a hónapban utcára vonulnak a mentősök, miután kiderült, hogy a vártnál jóval kisebb béremelést kapnak januárban.

Ezt a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének vezetője jelentette be.

Azért kell hogy utcára vonuljunk, mert az, amit itt megígért mentők napján a miniszter úr, az nevetséges, mondhatnám azt is, hogy a vicc kategóriába tartozik. Természetesen örülünk neki, és elfogadjuk, de nem erről volt szó. Ez igazi csalódás számunkra. Ez nem megbecsülés, az, amit most itt plusz tíz százalékot ígértek számunkra, ez nem elfogadható senki számára”

– mondta el a Hír TV-nek Kusper Zsolt.

A korábbi ígéretek alapján legalább 60 százalékra számítottak, de az egészségügyi dolgozók 8 százalékos emelése mellé mindössze 10 százalékot kapnak.

A mentősök fizetésén tréfálkozott a humánminiszter

Humoránál volt Balog Zoltán, egy rendezvényen a mentősök fizetésén viccelődött.

Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egy egyszeri alkalom. De a tréfát félretéve azért jó, hogy így háttal állok önöknek, mert így folytathatják a reggelit”

Az étterem ezután közleményében azt írta, a lelkész minisztert nem ők hívták oda, hanem a vendégek toborzásával megbízott mentőszolgálat, és a villásreggelit köszönetképp szervezték a mentősöknek.

Forrás: hirtv.hu.


A kormány jövőre 10, négy év alatt (2016 és 2019 között) összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!