Magyarország

2016.07.07. 11:16

Két településen lesz időközi önkormányzati választás vasárnap

Budapest/Bodrog/Csővár - Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást.

Budapest/Bodrog/Csővár - Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást.

A Somogy megyei Bodrogon polgármestert választanak. A 420 lakosú Bodrog 344 választópolgára négy jelöltre szavazhat: Szentgróti József alpolgármester, valamint Erdei Norbert és Kovács Balázs József függetlenként, Fehérvári Zsolt István pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként indul.

A Pest megyei Csőváron polgármestert és négytagú képviselő-testületet választanak. A polgármesteri tisztségért hárman indulnak: Nemecz Pálné és Dian József függetlenként, Seres Valéria pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A négy képviselői helyre kilencen pályáznak: nyolcan függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben mintegy félezren szerepelnek.

Vasárnap két települési nemzetiségi választást is tartottak volna: Győrben román, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kenderesen pedig roma nemzetiségi képviselőket kellett volna választani. A választások azonban jelöltek hiányában elmaradnak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!