Magyarország

2016.05.19. 13:41

Videó: Rubovszky letagadná, de itt a bizonyíték

Budapest - Rubovszky György letagadná, amit Áderről és Orbánról mondott. A Hír TV felvétele cáfolja. Újabb részletek a beszélgetésből!

Budapest - Rubovszky György letagadná, amit Áderről és Orbánról mondott. A Hír TV felvétele cáfolja. Újabb részletek a beszélgetésből!

A Fidesz elnökségében nem volt szó a köztársaságielnök-jelölésről, de amúgy sem aktuális még a kérdés – így kommentálta a nagyobbik kormánypárt alelnöke a koalíciós partner KDNP egyik képviselőjének múlt heti szavait. Rubovszky György akkor úgy fogalmazott egy bizottsági ülésen: Orbán Viktor nem engedi, hogy újraválasszák Áder Jánost. A kereszténydemokrata politikus ma már letagadná, amit egy hete mondott.

Áder János köztársasági elnök a múlt héten szólalt fel az Országgyűlésben. Egy nappal korábban hozta szóba a várható államfői felszólalást Vas Imre az igazságügyi bizottság ülése előtt, mondván: hatéves képviselői munkája alatt nem sok köztársasági elnököt látott felszólalni a törvényhozásban.

Rubovszky György ezután terelte a szót Áder János munkásságára, név szerint is említve a köztársasági elnököt.

Egyébként engem csak az zavar, hogy amióta én képviselő vagyok, a legalkalmasabb köztársasági elnök az Áder volt”

– fogalmazott.

A kereszténydemokrata képviselő el is mondta, hogy miért elégedett:

– Ennél többet a Fideszért nem lehet tenni. Hát a Schmitt Palit ezért buktatták meg. Ennél ügyesebben… egyetlenegy lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna. Hímezett, hámozott, megetette a baloldalt.

– Megfontolás meg egyebek.

– Jó, de hát az az egyebek…

– Rossz esetben kettőt.”

Rubovszky szerint azonban Áder János 2017-ben nem újrázhat.

Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg”

– mondta képviselőtársának.

Forrás: hirtv.hu.


A Hír TV kamerája azt is rögzítette, hogy Rubovszky György arról beszélt képviselőtársának: nem választják újra Áder János köztársasági elnököt. „A Viktor nem engedi meg” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!