Magyarország

2016.05.29. 18:02

Miért jó a diákmunka? Aranyat ér!

Miskolc, Budapest - Egyre kevesebb család engedheti meg magának, hogy az egyetemi életet finanszírozza.

Miskolc, Budapest - Egyre kevesebb család engedheti meg magának, hogy az egyetemi életet finanszírozza.

Ettől persze még kell a pénz a tandíjra, az egekbe szökött albérleti díjakra, a rezsire, és akkor sok más költségről nem is beszéltünk – írja a joginfo.muisz.hu. A diákmunka viszont leveheti az anyagi terhet a szülők válláról, és a fiataloknak is jó tapasztalatszerzési lehetőséget jelenthet a munka világában.

A diákok akár heti 1–2 napot is elvállalhatnak, nem muszáj teljes munkaidőben dolgozniuk az iskola mellett, és mégis korrekt összegeket lehet megkeresni már néhány napi munkával is. Elég csak egy gyors pillantást vetni a MŰISZ honlapjára, ahol azonnal látszik, hogy melyik cég milyen munkakörbe és hány napra, alkalomra keres diákmunkást. Van olyan munka, ahol heti 20–30 órát kell bevállalni, de nem ritka az 1-1 napos meló sem.

Az órabérekben is nagy a szórás, de már rég nem igaz, hogy a diákmunkások aprópénzért robotolnak, van, ahol egy havi munkával simán összejöhet a fesztiválbérletre vagy a rezsire való. Az anyagi megfontolásokon túl más szempontból is hasznos lehet a diákmunka. A kínálatot böngészve feltűnhet, hogy a MŰISZ partnerei között sok, Magyarországon és nemzetközileg is ismert céget, vállalatot is találhatunk.

Ezeknél sok komoly, nyelv- és szaktudást igénylő pozíciókba keresnek diákokat. Vagyis a szakmai tapasztalat később aranyat érhet a munka világában.

Forrás: MŰISZ Iskolaszövetkezet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!