Magyarország

2016.04.06. 14:05

Elítélték nemi erőszakért, mégse rúgják ki Kiss Lászlót

Budapest - A magyar úszóválogatott kapitányát még a hatvanas években ítélték el nemi erőszak miatt, marad a válogatott élén.

Budapest - A magyar úszóválogatott kapitányát még a hatvanas években ítélték el nemi erőszak miatt, marad a válogatott élén.

Kiss Lászlót, az úszók szövetségi kapitányát csoportos nemi erőszak miatt ítélték jogerősen három év szabadságvesztésre a hatvanas években – számolt be a Privát Kopó cikke alapján a 444.hu még szerdán. Az akkor 21 éves Kiss László két fradista úszótársával erőszakolt meg egy Zsuzsanna nevű lányt a Nemzeti Sportuszodában, ahol egyiküknek lakása volt. A bírósági ítélet megállapításai szerint Kiss tevékeny részese volt a csoportos erőszaknak: lefogta az áldozatot, amikor társai erőszakolták, majd maga is megerőszakolta.

“Méltatlan lenne 55 év után, ha magyarázkodni kezdenék. Ott az ítélet, senki nem adna hitelt a szavaimnak. Megbűnhődtem azért, amiért elítéltek, aztán kaptam az élettől egy új lehetőséget, és én éltem vele” – mondta Kiss László szerdai sajtótájékoztatóján. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke szintén azt mondta, hogy Kiss László „a börtönben megszenvedett azért, ami tett, megérdemelten, ha úgy történt, ahogy a bírósági ítélet ezt megfogalmazta”. Hozzátette azt is, hogy a MÚSZ-ban és az “uszodában” köztudott volt Kiss múltja.

A Magyar Úszó Szövetség az edzőbizottság csütörtökön bizalmat szavazott Kiss Lászlónak. Az MTI tudósítása szerint a MÚSZ szerdán délelőtt két ülést tartott, előbb a sportág vezetői, majd az edzőbizottság tagjai szavaztak arról, hogy Kiss László változatlanul szövetségi kapitányként tevékenykedjen vagy le kell-e váltani.

“A jelenlévők mindkét találkozón egységesen úgy döntöttek, hogy a szövetségi kapitánynak változatlanul bizalmat adnak. Az Edzőbizottság tagjai mindezt egy közleményben aláírásukkal erősítették meg” – tájékoztatta a szövetség az MTI-t.


Újabb botrány az úszóknál?

Forrás: rtl.hu.


Budapest - A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) és az edzőbizottság is változatlanul bizalmat szavaz Kiss Lászlónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!