Magyarország

2016.03.16. 14:26

Mit találni a szegények hűtőjében?

Besence, Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Frissen gyűjtött gomba, pörköltnek való máj, otthon termett paprika és fagyasztott répa. A Baranya megyei Besencén jártunk utána, mire elég egy szegény család pénze, néhányan pedig azt is megmutatták, mi van a hűtőjükben a hónap végén. Íme a besenceiek hűtőinek tartalma, <a href="/nehany-kapirgalo-tyuk-menti-meg-az-ehezo-falvakat/3024159" target="_blank">itt pedig a családokról olvashat</a>, akiknek havi pártízezer forintból kell megélniük. Albert Ákos cikke az Abcúgon.

Besence, Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Frissen gyűjtött gomba, pörköltnek való máj, otthon termett paprika és fagyasztott répa. A Baranya megyei Besencén jártunk utána, mire elég egy szegény család pénze, néhányan pedig azt is megmutatták, mi van a hűtőjükben a hónap végén. Íme a besenceiek hűtőinek tartalma, itt pedig a családokról olvashat, akiknek havi pártízezer forintból kell megélniük. Albert Ákos cikke az Abcúgon.

Saját kertben termett paprika, tej a kávéhoz és egy szalámi, ami már hetek óta lejárt | Fotó: Hajdú D. András

A tepsiben lévő májból lesz a vacsora, a tojásból pedig levest főznek | Fotó: Hajdú D. András

A rizs már napok óta a hűtőben van, a dió csak nemrég érkezett | Fotó: Hajdú D. András

Egy heti adag kettőnknek – mondta a hűtő tulajdonosa | Fotó: Hajdú D. András

A virsliért a szomszéd faluig kell menni | Fotó: Hajdú D. András

Csak egy zacskó gomba, amit az após gyűjtött | Fotó: Hajdú D. András

Egy kis csirke, alatta pedig fagyasztott répa | Fotó: Hajdú D. András


Besence, Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Hiába dolgoznak megfeszítetten, a pénzük jó része már a hónap elején elfogy, kiürül a hűtő, a lukas kazánt pedig képtelenek megjavíttatni. Hajnalkának kabátban kell mosogatnia a konyhájában, Szilágyiné pénze minden hónap 10-éig tart ki, Marika pedig mindig pontosan számon tartja, hány tojás van a hűtőjében. Besencén jártunk utána, mire elég a szegények pénze. Albert Ákos cikke az Abcúgon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!