Magyarország

2016.03.09. 15:54

Fizetni kell

<em>Vigyázó tekintetünket újra Brüsszel felé vetettük. Ki tudja, hányadszor vártuk reménykedve a hajnali jelentéseket, hogy most történik valami, hiszen a menekültek ügyében már semmi nem mehet úgy, mint eddig. Mivel korábban is tartottak csúcstalálkozókat, melyek után minden maradt a régiben, újra kétkedve fogadtuk a bejelentéseket, amelyet bárki kedvére kommentálhat.</em> <strong>Kolodzey Tamás jegyzete</strong>.

Vigyázó tekintetünket újra Brüsszel felé vetettük. Ki tudja, hányadszor vártuk reménykedve a hajnali jelentéseket, hogy most történik valami, hiszen a menekültek ügyében már semmi nem mehet úgy, mint eddig. Mivel korábban is tartottak csúcstalálkozókat, melyek után minden maradt a régiben, újra kétkedve fogadtuk a bejelentéseket, amelyet bárki kedvére kommentálhat. Kolodzey Tamás jegyzete.

Azt ugyanis megszoktuk, hogy az Európai Unióban mindenki beszél, javasol, ötletel, de a válságra hónapok óta senki nem talál gyógyszert. A végső határozatot most is elnapolták a jövő hétre, addig megint lehet okoskodni.

Állítólag lesz áttörés, mert a törökök visszafogadják a tőlük illegálisan a kontinens nyugati felébe vándorlókat, így, ha minden igaz, véget érnek a migráció napjai. A EU vezető politikusai arról „papolnak”, hogy már csak és kizárólag törvényes úton lehet belépni „hozzánk”, ezzel véget ér az embercsempészet, befellegzik a virágzó és jól jövedelmező iparágnak – a felügyelt érkezésnek pedig nem lesz alternatívája.

Ezek jó hírek, a puding próbája persze az evés, ráadásul még nem szóltak azok, akiknél kasszakulcs van. Mert akármire jutnak az állam- és kormányfők, szépen kell majd fizetniük. Akár közös, akár saját zsebből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!