Magyarország

2015.09.05. 13:32

Illegális bevándorlás - Magyar Idők - Megfenyegettek egy buszvezetőt a migránsok

Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - A Magyar Idők értesülései szerint a migránsok megfenyegették az őket Hegyeshalomra szállító konvoj első buszának vezetőjét.

Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - A Magyar Idők értesülései szerint a migránsok megfenyegették az őket Hegyeshalomra szállító konvoj első buszának vezetőjét.A lap szombaton, online felületén azt írta: a buszon utazók azt mondták a sofőrnek, "ha nem Hegyeshalomra viszel minket, megölünk". A sofőr a Magyar Idők kérdésére hozzátette: rendkívül feszült volt a légkör. A migránsok üzenetét egy bécsi újságíró tolmácsolta neki.

Elmondta azt is, hogy a második fordulóra lecsillapodtak a kedélyek.

A migránsok egy csoportja nem sokkal péntek 13 óra előtt indult el gyalog a Keleti pályaudvartól, és a fővárosból az M1-es autópálya felé távoztak közel 1200-an. Az 1-es számú vasúti fővonalon a vasúti pályán és mellette 300-an tartottak a határ felé. A többiek pedig busszal indultak el éjjel azt követően, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: járműveket vezényelnek a pályaudvarhoz és az M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. A bevándorlási helyzet miatt Orbán Viktor miniszterelnök pénteken elrendelte az operatív törzs összehívását.

- MTI -


Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - Az éjszaka többször is beszélt a kialakult helyzetről telefonon, a jövő héten pedig személyesen is találkozik Werner Faymann osztrák kancellárral Orbán Viktor, aki erről szombaton kora délután beszélt újságíróknak a Somogy megyei Kötcsén, a polgári piknik helyszínén. tovább »

Luxembourg, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - A migrációs válsággal kapcsolatban hat pontban értenek egyet az Európai Unió tagállamai - közölte szombaton Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós külügyminiszterek luxembourgi informális tanácskozását követően. tovább »

Berlin, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - Németországban a politikai menedékjogra jogosult emberek befogadásának nincs felső határa, ugyanakkor mindazoknak, akik nem szorulnak védelemre, vissza kell térniük a hazájukba - erősítette meg Németország álláspontját a német kancellár egy szombati lapinterjúban. tovább »

Budapest, 2015. szeptember 5., szombat (MTI) - Zajlanak az egyeztetések a magyar és az osztrák kormány között arról, hogy Ausztria miért zárta le lényegében a hegyeshalmi határátlépési pontot - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki Kötcsén - a polgári piknik helyszínén - nyilatkozott szombat délelőtt a sajtónak a bevándorlási helyzetről. tovább »

Bécs, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Magyarországnak ki kellene állnia az uniós kvóta és a közös határvédelem mellett - olvasható az osztrák kancellári hivatal közleményében, amelyet azután adtak ki pénteken, hogy Werner Faymann kancellár találkozott a bécsi magyar nagykövettel. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!