Magyarország

2015.09.07. 09:38

Illegális bevándorlás - Egy horvát és egy hontalan embercsempészt is elfogtak a rendőrök Csongrád megyében

Szeged, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) - Egy horvát és egy hontalan embercsempészt is elfogtak a rendőrök, mindkét férfi szír határsértőket szállított volna Nyugat-Európába Csongrád megye déli részéről - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szeged, 2015. szeptember 7., hétfő (MTI) - Egy horvát és egy hontalan embercsempészt is elfogtak a rendőrök, mindkét férfi szír határsértőket szállított volna Nyugat-Európába Csongrád megye déli részéről - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.Szenti Szabolcs elmondta, a rendőrök egy horvát állampolgár által vezetett egyterűt állítottak meg Ásotthalom külterületén pénteken éjszaka. Az autóban nyolc szír állampolgár utazott. A 28 éves sofőr kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, gyorsított eljárásban bíróság elé áll.

Hétfőre virradóra a járőrök Röszkén, a Kisszéksósi úton tartóztattak föl egy kisbuszt, amelyben a sofőrön kívül tizenöt szír határsértő utazott. A járőrök a járművet vezető, Ausztriában élő hontalan férfit előállították. Ellene - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tudatta az őrnagy.

Néhány órával korábban a rendőrök egy határsértőket szállító brit rendszámú autót vettek üldözőbe Röszke mellett, az 5-ös úton. Az autó menekülés közben árokba hajtott, a sofőr pedig kiugrott, és elszaladt, így a Frontex bolgár tisztjei csak a négy migránst tudták előállítani - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!