Magyarország

2015.09.13. 21:43

Illegális bevándorlás - CÖF: az Európai Unió vezetői írjanak ki népszavazást a bevándorlásról!

Budapest, 2015. szeptember 13., vasárnap (MTI) - Az Európai Unió vezetői írjanak ki népszavazást a bevándorlásról - ezt javasolja a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA).

Budapest, 2015. szeptember 13., vasárnap (MTI) - Az Európai Unió vezetői írjanak ki népszavazást a bevándorlásról - ezt javasolja a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA).

Bayer Zsolt, a Békemenet egyik szervezője a CÖF-CÖKA vasárnap, a Magyar Narancs budapesti szerkesztősége előtt tartott tiltakozó demonstrációján azt is mondta, szolidárisak Orbán Viktor miniszterelnökkel, akit a hetilap a legutóbbi címlapjával megtámadott.

Csizmadia László CÖF-alapító, CÖKA-elnök - az általuk 1500-2000 fősre becsült tömeg előtt - a lap szerkesztőségét bocsánatkérésre, a vezetőit pedig lemondásra szólította fel.

A Magyar Narancs legutóbbi számában Orbán Viktor miniszterelnököt egy drótkerítéses bajusszal Hitlernek ábrázolta, a CÖF-CÖKA ezt követően hirdette meg tiltakozó demonstrációját a szerkesztőség elé.

A demonstráción bejelentették azt is, hogy várhatóan újabb békemenetet rendeznek.

Csizmadia László arra utalva, hogy az általa szélsőségesnek mondott lap - mint mondta - "meggyalázta Magyarország miniszterelnökét", úgy fogalmazott: "Mi ez, ha nem aljas, fizetett bugyuta provokáció?"

Azt hangoztatta: nem Magyarország miniszterelnöke náci, hanem az, aki ezt meri állítani róla.

A migrációs helyzetre utalva arról beszélt, szerinte a haza veszélyben van, de ebben a helyzetben sem a szélsőbal, sem pedig a szélsőjobb nem nyújthat alternatívát.

Azt mondta, az iszlám vallást tisztelik, de ott, ahol történeti és területi értelemben is a hazája van. A CÖF-alapító azt hangoztatta, emberségből minden üldözöttet befogadnak, de csak addig, amíg a hazájukba vissza nem térhetnek, ugyanakkor az embercsempészeknek és üzletfeleiknek nincs helyük Európában.

Bayer Zsolt szerint az elmúlt évtizedekben még soha nem néztünk szembe ekkora kihívással, mint ma, ezért higgadtságra és józanságra intett mindenkit.

Arról beszélt, léteznek különböző fegyverek, köztük, atom-, és vegyi fegyverek, de létezik a faji fegyver is, "most éppen ezt vetették be Európa és a fehér rassz ellen".

A publicista szerint ami most Európában látható, az "mesterséges népvándorlás", amelynek célja Európa etnikai és vallási viszonyainak végleges megváltoztatása.

Bayer Zsolt szerint azonban rossz hír az ezt támogató "gazembereknek, ...politikusoknak, a nyugati sajtó hazug újságíróinak és a Magyar Narancs gazember nyikhajainak", hogy Európa mintegy 500 milliós őslakosából nagyjából 450 millió nem akar több bevándorlót. Hozzátette: Orbán Viktor ennek a többségnek a véleményét képviseli, helyettük is kimondja az igazságot.

Szerinte ma Európa középső fele képviseli a normalitást, azok, akik nemet mondtak "az idióta és álszent kvótarendszerre", ahogy Magyarország is tette. Bayer Zsolt felsorolta a kvótarendszert elutasító országokat: Finnországot, Lettországot, Litvániát, Észtországot, Dániát, Lengyelországot, Csehországot, Szlovákiát és Romániát. Szavait nagy taps fogadta.

Bayer Zsolt a Magyar Narancs címlapjára utalva úgy fogalmazott, "a gazemberek" az "állandó nácizásukkal a holokauszt áldozatait sértik meg". A publicista beszédét azzal zárta: "készüljetek, mert lesz békemenet".

Ifj. Lomnici Zoltán CÖF-szóvivő, a szervezet közjogi kabinetjének vezetője azt mondta, az egybegyűltek a fokozódó "balliberális uszítással" szemben kívánják kifejezni a tiltakozásukat, és fel kívánnak lépni a gyűlöletkeltés és az emberi méltóság megsértésével szemben.

Csizmadia László a demonstráció után az MTI-nek a tervezett békemenetről azt mondta, a jövő héten megvitatják a politikai helyzetet, és ha úgy látják, az Európai Unió döntései megkívánják, hogy arra a magyar polgárok közvetlen választ adjanak, akkor lesz békemenet.

Az uniós népszavazási kezdeményezésükről pedig azt mondta, lényegében felhívással fordulnak majd az unió vezetőihez, melyben szorgalmazni fogják a referendum kiírását.

A demonstrációt szervezői a szerkesztőség Páva utcai épülete elé egy molinót feszítettek ki azzal a felirattal: "Ti vagytok a szélsőségesek!"

A tömegben Orbán Viktort éltető táblákat, magyar és székely zászlókat lehetett látni, továbbá olyan táblafeliratokat, mint: "Je suis Orbán", "Magyar Narancs - liberálfasiszták", "A Magyar Narancs a szélsőséges", "Magyar Narancs, szégyelld magad!", "Mondj nemet a gyűlöletkeltésre!".

A CÖF és a CÖKA korábban azt közölte, szerintük a neoliberális lap átlépte a sajtószabadság és véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait, amikor Orbán Viktort egy drótkerítésből font bajusszal Hitlernek ábrázolta.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!