Magyarország

2015.09.19. 11:52

Illegális bevándorlás - A zákányi vasútállomáson újabb, ezernél több menekült vár vonatra

Kaposvár, Zákány, 2015. szeptember 19., szombat (MTI) - A zákányi vasútállomáson szombat délelőtt ezernél is több menekült várakozott a sínek mellett ülve - az MTI információi szerint Nagykanizsáról értük jövő - vonatra.

Kaposvár, Zákány, 2015. szeptember 19., szombat (MTI) - A zákányi vasútállomáson szombat délelőtt ezernél is több menekült várakozott a sínek mellett ülve - az MTI információi szerint Nagykanizsáról értük jövő - vonatra.A rendőrségi sorfallal körülvett emberek - többségében fiatal férfiak - nyugodtan várakoznak - tapasztalta az MTI helyszínen lévő tudósítója.

Jankó Szabolcs (Fidesz-KDNP), a valamivel ezer feletti lakosú Zákány polgármestere szombaton az MTI érdeklődésére elmondta: a migránsok többsége éjszaka a vasúti sínek mellett, illetve a zöldhatáron jött át Horvátországból.

A még pénteken érkezett, Zákányban maradt menekültek egy részét éjfél után már elvitték vonattal a településről - mondta a polgármester. Korábban mintegy ezer ember gyalog indult el

Nagykanizsára, ahonnan a regisztrációs pontokra szállították őket.

Közölte: az előző nap érkezettek közül néhány százan ott maradtak éjszakára, de közben újak "szivárogtak be" a határon, és azóta is folyamatosan érkeznek.

A többség a pályaudvaron várja a vonatot, de a közeli sportpályán is sokan vannak - közölte a somogyi falu vezetője, aki arról is beszámolt, hogy pénteken a faluban "volt egy kis riadalom, amikor a semmiből megjelent" mintegy 1500 menekült átvonult a településen, de mostanra normalizálódott a helyzet. A faluban nyugalom van, folyamatosan tájékoztatják a helybelieket.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!